Na Pecari potvrditi trijumf iz Azerbajdžana

Slaven Musa

Široki Brijeg, dodao je Musa, ima više europskog iskustva od Gabale, i to se vidi na terenu. Ta razlika se, uostalom, vidjela u prvom meču u Azerbajdžanu, kada su „Plavo-bijeli" krenuli igrati, a što je i rezultiralo pobjedom od 2:0. Dakle, zaključio je Musa, u konačnici će biti do - nas, s tim da, naravno, moramo biti maksimalno koncentrirani i kvalitetni kako bismo ostvarili taj cilj prolaska u drugo pretkolo Europske lige.

Dino Ćorić drži „kako smo pola posla odradili u Azerbajdžanu, druga polovica bit će odrađena sutra (četvrtak) na Pecari". „Ako budemo igrali kao u drugom poluvremenu prve utakmice, odnosno uz pravi pristup pobjeda i prolaz ne bi smjeli izostati", kazao je Ćorić.

Uz od ranije ozlijeđene Ljubića, Damira i Ivu Džidića, za sastav neće konkurirati ni u prvoj utakmici protiv Gabale ozlijeđeni Marković, dok se u konkurenciju za sastav vraća oporavljeni vratar Antonio Soldo.
Cijena ulaznica za sjevernu i južnu tribinu je 10 KM (istok će biti zatvoren), s tim da je za djecu ulaz slobodan.

Inače, konferenciju za novinare održao je i Dorinel Munteanu, šef stručnog stožera Gabale, istaknuvši, između ostalog, kako je svjestan da su, s obzirom na zaostatak od 0:2 iz prve utakmice, izgledi njegove momčadi minimalni, ali da se za njih mora „zakačiti" te agresivnijom i napadačkom igrom na Pecari doći do pobjede. Nije želio otkriti hoće li biti promjena u sastavu Gabale, kao što nije želio odgovoriti ni na pitanje (ocijenivši ga kao "nekorektno") osjeća li pritisak i imperativ pobjede, odnosno prolaza protiv Širokog Brijega, s obzirom na puno skuplju momčad, i bi li eliminacija već u prvom pretkolu mogla ugroziti njegovu poziciju na klupi Azerbajdžanaca.

NK Široki Brijeg