Na ovogodišnjem turniru Andrije Ankovića NK GOŠK, RNK Split, GNK Dinamo i NK Lokomotiva

Ove godine, uz domaćina NK GOŠK, na turniru će nastupiti RNK ''Split'' iz Splita, GNK ''Dinamo'' iz Zagreba i NK ''Lokomotiva'' iz Zagreba.

Na prošlogodišnjem turniru nastupili su NK ''Dinamo'' Zagreb, NK ''Široki Brijeg'', RNK ''Split'' i NK ''GOŠK''. U utakmici za treće mjesto Split je bio bolji od GOŠK-a rezultatom 1:0, a istim rezultatom Dinamo je u finalu nadigrao ekipu Širokog Brijega.

Ovogodišnji turnir Andrije Ankovića po mnogočemu će biti drugačiji nego prošlogodišnji. U prvom redu, GOŠK se od ove sezone natječe u najvećem rangu natjecanja, Premijer ligi BiH. Također, cijeli stadion i popratni sadržaji u potpunosti su renovirani, završeni su radovi na izgradnji tribina i postavljanju stolica, tako da će ove godine turnir moći pratiti više ljubitelja nogometa nego prošle godine.


Andrija Anković karijeru je započeo u GOŠK-u iz Gabele, općina Čapljina. Karijeru je nastavio u "Neretvi" iz Metkovića. Poslije, 1958. odlazi u svoj prvi veliki klub, Hajduka iz Splita, u kojem je svojim igrama izborio mjestu u državnoj reprezentaciji. Za Hajduk je odigrao 326 utakmica i postigao je 250 pogodaka, postavši tako jednom od klupskih igračkih legendi.

Nakon što je dobno stekao uvjete za mogućnost odlaska igrati u inozemstvo, otišao je u SR Njemačku, točnije Kaiserslautern, za kojeg je odigrao tri sezone.

Godine 1960. je Anković bio članom postave Jugoslavije koja je osvojila zlatno odličje. Za istu je odigrao 8 utakmica, postigavši jedan pogodak.


Upravo zbog ovoga turnira trener GOŠK-a Milomir Odović prozivku je zakazao 12 siječnja.

''U prijelaznom razdoblju došli su Diogo i Grgić iz Širokog Brijega, koji će nam se na pridružiti na prozivci 12. siječnja. Ova prozivka je malo preuranjena, a kako se turnir igra nešto ranije, 19. i 20. siječnja, odlučili smo se okupiti i s intenzivnim treninzima početi od 12. siječnja.'' - kazao je Odović.

Turnir će tradicionalno završit GOŠK-ovom plavo - bijelom noći, na kojoj se okupe nogometaši u uprave svih klubova koji nastupe na turniru, kao i prijatelji nogometnog kluba GOŠK. Prošle godine goste je zabavljao Halid Bešlić, a ostaje vidjeti tko će biti ovogodišnje iznenađenje plavo - bijele noći.

Z. J. | ČA::portal