Na čelo Dinama prvi put u povijesti zasjela žena

Vlatka Peras

Na čelo kluba je tako prvi put u povijesti zasjela žena. Kodžoman je po sili zakona bio prisiljen napustiti mjesto na kojem se do sada nalazio jer osobe koje su pravomoćno osuđene ne mogu obavljati posao na tako visokoj poziciji u sportu, javlja Hina.

Podsjetimo, Udruga članova Dinama ''Dinamo to smo mi'' prijavila je sportskoj inspekciji Kodžomana i zatražila da mu se izrekne zabrana djelovanja u sportu te da se time automatski smijeni s pozicije u klubu. Kodžoman je na prekršajnom sudu pravomoćno osuđen zbog toga što GNK Dinamo nije u zakonskom roku objavio financijski izvještaj za 2017. godinu.

Na njegov mjesto imenovana je Vlatka Peras, dosadašnja članica Uprave kluba. Vlatka Peras rođena je u Zagrebu, 1977., a po zanimanju je magistra inženjerka zračnog prometa. Od 1998. radi u GNK Dinamo, najprije kao djelatnica odjela za odnose s javnošću, potom je radila u sportskom sektoru, da bi od 2005. postala voditeljica ureda Uprave kluba.

Početkom 2016. godine Peras je imenovana u Upravu GNK Dinamo sa zaduženjem za sektor ljudskih potencijala, javlja Hina.

"Izborom gospođe Vlatke Peras za predsjednicu Uprave GNK Dinamo mislim da smo učinili najbolju stvar. Radi se o osobi koja je stasala u Dinamu, počela od prve stepenice pa stigla do predsjednice Uprave. Gospođu Peras poznajem gotovo dva desetljeća. Cijelo to vrijeme razvijala se poslovno i ljudski i mislim da je ona potencijal koji će Dinamu jako dobro doći.

Isto tako vjerujem da će svojim znanjem, upornošću i trudom, zajedno s ostalim članovima Uprave, uspješno voditi Dinamo uz punu podršku svih organa upravljanja kao i mene osobno. Siguran sam da nam s njom na čelu Uprave kluba slijedi nastavak ovog uspješnog razdoblja u kojem se GNK Dinamo nalazi," kazao je predsjednik Dinama Mirko Barišić.