Musa: Uvjeren sam da smo bolja momčad od Slobode

Slaven Musa

Mladost je pala s 3:0, Rudar sa po 1:0 i 5:0 u prvenstvu i Kupu. Nije loše za novi početak na relaciji Široki Brijeg - Slaven Musa, piše Dnevni list. Izuzev ove posljednje, nisu to bile lagane utakmice, no nema sumnje da Musu i društvo prvi pravi izazov od njegova povratka na kormilo čeka u nedjelju na Pecari. Stiže Sloboda koja je ove sezone vrlo, vrlo ozbiljna u nakani da se vrati u vrh bh. nogometa. Tuzlaci su uoči desetog kola drugi, bod ispred Širokog. Već to je samo po sebi dovoljno uvjerljiva opomena za Širokobriježane. Protivnika respektiraju, ali kako je Musa istaknuo, zadovoljit će se samo s tri boda u džepu.

- Sloboda je izrazito kvalitetna momčad. Uostalom, drugi su na ljestvici, imaju bod više od nas. No, uvjeren sam da smo mi ipak kvalitetniji, da smo bolja momčad od Slobode i da ćemo to pokazati u nedjelju na Pecari, osvojiti tri boda i na tablici preskočiti Tuzlake, rekao je Musa, pa dodao: Sloboda na visokoj razini igra još od drugog dijela prošle sezone, od Musemićeva dolaska na Tušanj. Na Pecari će, istina, igrati bez najboljeg strijelca Ahmetovića, kojeg će najvjerojatnije mijenjati Krpić, ali svakako treba respektirati njihov učinak, uz posebnu pozornost obratiti na Ordagića i Stjepanovića u sredini te krilne igrače Govedaricu i Veselinovića. Opet, mi smo po kvaliteti sigurno među tri najbolje momčadi u Ligi, kvalitetniji smo od Slobode i nema razloga da Široki na Pecari ne igra za gol više, bez obzira tko je na drugoj strani.
U nastojanju da i u četvrtoj uzastopnoj utakmici uhvati puni plijen, Musa neće moći računati na prehlađenog Juru Ivanković ozlijeđenog Josipa Ćorluka te od ranije iz stroja izbačene Borisa Pandžu i Jozu Špikića. S druge strane, raduje činjenica da je trolist napadača spreman, ali ne u potpunosti.

- Krstanović, Kresinger i Baraban još nemaju snage za svih 90 minuta, ali očekujem da će i oni dati svoj doprinos u osvajanju sva tri boda, zaključio je šef struke.
Zato će tu ponovno biti veteran, sa pet pogodaka uz svoje ime i ove sezone najbolji strijelac Širokog, Wagner Santos Lago.

- Sloboda ima dobru momčad, ali svejedno na utakmicu gledam kao pravu prigoda da ih preskočimo na ljestvici. Dat ćemo svoj maksimum za osvojiti sva tri boda protiv Slobode i vjerujem da ćemo u tome, uz potporu naših vjernih navijača, i uspjeti, poručio je Brazilac, rekorder svih vremena Premijer lige sa 104 pogotka uz svoje ime.

Tuzlake bi zadovoljio remi

Sloboda možda danas u Hercegovinu stiže bez najboljeg strijelca Mersudina Ahmetovića, ali ne i bez ambicija.

- U formi smo, igramo dosta dobro i očekujem da ćemo tako nastaviti i u Širokom Brijegu, rekao je veznjak Zajko Zeba, dodajući: Sigurno da neće biti lako, jer i domaći tim raspolaže s kvalitetnim igračkim kadrom, ali mi ćemo se uzdati u sebe i uz maksimalno zalaganje pokušati doći do pozitivnog rezultata. Cilj je ostati neporažen.
Tuzlake, koji će vjerojatno biti bez pomoći ozlijeđenih Miljana Govedarice i Muhameda Mujića, organizirano će pratiti 50-ak navijača.

Dnevni list