Musa: Očekujem da ćemo Željezničaru pružiti puno jači otpor nego na Grbavici

NK GOŠK, Fk Mladost Doboj Kakanj, KUP BIH, NK GOŠK Gabela, Slaven Musa, Prva liga Federacije, izručenje, najava
...(2:2, Miljenko Bošnjak, Rijad Kobiljar - Haris Dilaver, Senad Karahmet) te tako upisali prvi remi ove sezone u Premijer ligi.

Čak i ovakav rezultat na domaćem terenu im je donio pomak spram konkurencije u borbi za ostanak jer su Sloboda, Čelik i Vitez upisali nove poraze.

- Dosta otvorena utakmica s obje strane. Mi smo tražili tri boda, ali isto tako i Mladost u borbi za Ligu za prvaka. Tih 14 dana stanke smo radili na napadačkim akcijama, praktički ništa u obrani. Pokušali smo više uraditi prema naprijed, postigli dva gola i imali još tri - četiri prilike, ali nismo uspjeli, priča trener Gabeljana Slaven Musa i dodaje:

- Ovoga puta je zakazala defanziva, nismo u pojedinim trenucima donosili prave odluke i kažnjeni smo. Ostaje žal jer smo dva puta vodili, a primili smo dosta naivno pogotke. Njihov golman je obranio zicer Mirsadu Ramiću. Međutim imala je i Mladost priliku za 3:2 dok smo bili još u šoku.

Lavovi su dva puta ispustili vodstvo što je svakako proizvelo nezadovoljstvo sveukupno napravljenim u ovom meču, ali pogled na ljestvicu ipak ohrabruje...

- Malo jesmo nezadovoljni, ali svaki bod je bitan u borbi za ostanak i mi smo poslije ovog kola povećali prednost spram naših konkurenata. Nama je osnovni cilj da ostanemo u ligi i ne možemo biti totalno nezadovoljni, kaže Musa.

Problem za struku je svakako činjenica da su u kasnoj fazi jesenskog dijela natjecanja ekipu krenule opterećivati ozljede i kartoni. Tako protiv Željezničara u sljedećem kolu (nedjelja, 15 sati) neće igrati Elvir Čolić koji ima tri žuta kartona, dok je Musa morao u posljednjem meču izvršiti i dvije prinudne izmjene. Pavle Sušić ima problem s tetivom i teško da će se oporaviti do nedjelje, dok je Darko Đajić izišao iz igre zbog ozljede mišića.

- Nadam se da će on ipak biti spreman, kaže Musa.

Sljedeći protivnik je među favoritima prvenstva, a GOŠK je ovu sezonu otvorio upravo porazom u Sarajevu (3:1).

- Željezničar će biti potpuno drukčija utakmica spram Mladosti, njima trebaju bodovi za prvo mjesto. Ali mi smo dosad pokazali da možemo dobro odigrati protiv favorita i kući i na strani, tako da očekujem da ćemo im pružiti puno jači otpor nego je to bilo na Grbavici, najavio je Slaven Musa.
Dosta smo drukčiji u odnosu na start prvenstva

Gabeljani su za Mladost pripremali napadačku taktiku te na terenu pokazali napredak u ovom segmentu.

- Imali smo dosta dobrih napadačkih situacija, ali sigurno da mi nismo ekipa da možemo od 1. do 90. minute pritisnuti protivnika na njegovoj polovici. Na kraju krajeva nismo Zrinjski, Željezničar ili Sarajevo. Mladost ima dosta dobru ekipu, i mene su iznenadili, a i trener Mladosti je izjavio da je to bila njihova praktički najbolja utakmica ove sezone što se tiče igre. Bilo je perioda kad su oni imali posjed lopte, a gdje smo mi bili dosta strpljivi, iako u nekim situacijama nismo najbolje odgovorili. S druge strane imali smo i mi svoje periode, komentirao je Musa.

- Bilo je dosta dobrih stvari, ali i onih na kojima moramo dosta raditi. Mi smo ekipa koja je dosta različita u odnosu na početak prvenstva. Neke stvari moramo ponavljati i usavršavati pa će sigurno biti bolje, ne samo protiv Mladosti, nego i jačih ekipa.
Zahvala iz Mladosti za gostoprimstvo

Određenu tenziju utakmici GOŠK - Mladost nosilo je sjećanje na prethodni izravni okršaj za Premijer ligu dvije ekipe u kojem je 7. lipnja 2015. uz dosta neregularnosti slavila Mladost. U Gabeli su protivnika ipak, po najavama, dočekali potpuno sportski i zaslužili zahvalu od gostiju.

"U ime igrača, trenera, članove Uprave, predsjednika kluba Mensura Mušije i uposlenika Mladosti želimo se zahvaliti GOŠK-u na gostoprimstvu. Nakon naše posljednje utakmice u Prvoj ligi FBiH kad smo u posljednjem kolu savladali GOŠK i izborili plasman u Premijer ligu BiH u javnosti je "kružila" priča kako ćemo biti loše dočekani u Gabeli. Uprava i osoblje GOŠK-a su nas ugostili na najbolji mogući način i zaista za vrijeme svog boravka u Gabeli i za vrijeme utakmice nismo osjetili nikakvu neugodnost, pa osjećamo potrebu da se našim sportskim rivalima iz Gabele zahvalimo na korektnosti i velikom gostoprimstvu. Želimo vam puno sreće i uspjeha u nastavku sezone", naveli su u svom saopćanju iz Mladosti.

Piše: Ersan Bijedić, [email protected]