Musa: Nismo nezadovoljni, ali moramo ovo kapitalizirati protiv Krupe

Zrinjski Gošk
Upravo iz razloga što nikad ne znaš gdje možeš do pozitivnog rezultata struka nastoji držati ekipu pod tenzijom jer nijedan protivnik u ovom rangu nije jamstvo uspjeha, niti su favoriti te kvalitete da su potpuno nedohvatljivi za Lavove.

- Ne mogu reći da smo potpuno zadovoljni jer uvijek želiš više, ali nismo ni nezadovoljni. Ne smijemo se opuštati jer samo tako možemo do svog cilja, upozorava trener GOŠK-a Slaven Musa i dodaje:

- Teško je praviti planove jer takav je nogomet, pobijediš favorita, a izgubiš negdje gdje si mislio da si te razine da se možeš nositi s protivnikom. Puno je posla pred nama i moramo dalje raditi da bi kapitalizirali tih 6 bodova protiv Krupe.

Iako su poraženi s 3:1 u Bijeljini od Radnika do prvog gola u 58. minuti Lavovi domaćinima nisu dozvolili ozbiljniju priliku.

- Definitivno do prvog pogotka ništa nije upućivalo da će se u posljednjih pola sata razviti takva utakmica. Dobro smo sve zatvorili i protivnik nije bio opasan do nespretno primljenog prvog gola. Kasnije su oni malo proigrali pa su Demir Peco i Dino Beširević napravili razliku. U nekim trenucima nismo im mogli parirati, a upravo kad smo pripremali zamjene padali su golovi, osvrt je Muse koji ističe da se njegovoj momčadi ponovno događaju greške koje su radili u pripremnom razdoblju.

- Razgovarali smo poslije utakmice jer nas je ovo vratilo na početak, u period priprema kad smo radili slične greške. Drugi i treći gol smo primili iz našeg posjeda lopte. Izgubili smo loptu na centru i bili kažnjeni. Ne mogu reći da je to opuštanje, ali popusti koncentracija i protivnik to kazni. Mislili smo da smo te dječje bolesti preboljeli, ali očito nismo.

GOŠK je do 58. minute dobro stajao defanzivno, a naprijed su imali par pokušaja iz kontri i prekida.

- Nemamo sad što kukati, pogledat ćemo sami sebe u ogledalo i analizirati greške koje smo napravili, mi treneri i igrači. Moramo onda krenuti dalje, pripremiti se za Krupu koja nam je praktički najbitnija utakmica u ovom dijelu sezone, naglasio je Slaven Musa.

Krupa ima hitre igrače u napadu

Sljedeće nedjelje (17 sati) Gabeljani dočekuju Krupu, hit ekipu iz prošle sezone.

- Krupa je kvalitetan protivnik, prošle sezone su bili četvrti, a zadržali su gro te ekipe i doveli neka pojačanja poput Nusmira Fajića. Jedino je problem što im ne može igrati veznjak Ajdin Redžić koji je ozlijeđen. Izuzetno su opasni, imaju hitre igrače prema naprijed, uz čvrstu obranu. Imamo tjedan dana da se pripremimo i vidimo kako ćemo igrati da bi iskoristili njihove lošije strane i pokušali pobijediti.

Dva tjedna za mini pripreme

Poslije utakmice 6. kola s Krupom u Premijer ligi slijedi stanka zbog UEFA reprezentativnih termina pa će ekipe imati vremena spremiti se za nastavak natjecanja raspoređenog za 9. rujna. U 7. kolu gostuju u Tuzli Slobodi, potom su domaćini Zrinjskom.

- Želimo prvo odraditi utakmicu s Krupom, potom će igrači dobiti dva dana odmora, a onda ćemo definirati što ćemo raditi u natjecateljskoj stanci i kako se pripremati za dalje.

2 Pred utakmicu s Krupom GOŠK još uvijek nije opterećen kartonima, a samo dvojica zadnjih veznih imaju po dva žuta kartona: Branimir Odak i Petar Dodig. U klubu se nadaju da bi za sljedeće kolo konačno mogli registrirati i stopera Antu Radeljića.

Piše: Ersan Bijedić, [email protected]