Musa nije zabrinut: Naglasak do sada bio na snazi i trčanju

Slaven Musa, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, Slaven Musa

Prvi je došao u više revijalno-humanitarnom duelu s Dinamom, drugi u utakmici s Veležom, u kojoj je trener Slaven Musa u dva poluvremena priliku pružio svim raspoloživim igračima.

S obzirom da su prvi od svih premierligaša krenuli s pripremama, očekivali biste da Širokobriježani već imaju neku formu iz koje se na travnjaku naziru i obrisi igre koju će Musa forsirati u drugom dijelu sezone. No, ipak nije tako. Uoči Dinama (0:1), ali i nakon te utakmice, nije bilo puno priče o igri. Musa je zapravo tada istaknuo da je hrvatski prvak jedini razlog zbog kojeg su pripreme počele ranije. Uoči Veleža (1:2) - također priča bez puno pritiska. Kombinirani sastavi, prilika za većinu igrača.
- U prvom smo dijelu mi bili bolji, u drugom Velež, koji je nekako djelovao povezanije od nas. Na kraju OK, nije dobro izgubiti, ali u ovoj fazi priprema to nije zabrinjavajuće, rekao je Musa nakon rijetkog poraza Širokog od Rođenih.
Da, utakmica je na mahove iz perspektive Širokog bila dobra, na trenutke loša, no važno je, između ostalog, bilo vidjeti i kako se novi igrači, pri tom i najavljeno pojačanje, snalazi u svojoj prvoj utakmici. Mate Pehar, koji je na Pecaru došao iz Splita, odradio je poluvrijeme kao zadnji vezni.

- Nismo radili nijedan taktički trening da bismo se nešto uigravali, a to se definitivno vidjelo na sredini terena..., linije kretanja, zatvaranje. On, Plazonić i Ivanković, to sigurno nije štimalo. Ali ja očekujem da će nam biti veliko pojačanje, a to ćemo moći vidjeti tek kada se privikne na zahtjeve koje od njega tražim i koje ekipa traži od njega. Trebat će mu minimalno mjesec dana, tako da vjerujem da će biti spreman do početka prvenstva, rekao je Musa.
Drugu utakmicu za Široki nakon desetak minuta protiv Dinama odradio je Brazilac Hugo Alexandrino Souza...
- Hugo igra na mahove, na potez, jezična barijera mu je i dalje problem, budući da se Wagner još nije priključio treninzima. Pokazuje veliku brzinu i neke još stvari. Do sada je naglasak bio na snazi i na trčanju, malo smo vremena proveli na terenu i to se definitivno vidjelo u utakmici.

Slijedi Neretvanac pa Istra

Do sljedeće, treće utakmice priprema proći će sedam dana. Sljedeći protivnik Širokog bit će Neretvanac - susret će se ponovno igrati u kampu Musa - Karačić, a zakazan je za slijedeću srijedu, 29. siječnja. Par dana nakon toga Musa će svoj kadar preseliti u Istru, gdje će Široki sudjelovati na turniru Istria Winter Cup (protivnici u skupini podgorička Budućnost, slovenski Zavrč i Sesvete).

Dnevni list