Musa najavio Široki koji će odmah protiv Zvijezde “pokazati zube

Slaven Musa, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, Slaven Musa, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, pripreme

Trener Slaven Musa ne priča ni o čemu osim o pobjedi, a najavljuje da će Široki odmah na startu proljeća "pokazati zube".
Neće Musa odmah na startu proljeća na raspolaganju imati kompletan kadar, no svejedno je najavio da će osvježeni Široki "gristi" od prve minute nedjeljnog duela sa Zvijezdom.
- Još je jedna polusezona iza nas. Mlađi igrači, pri čemu prije svega mislim na Marića i Špikića, su iskusniji, a zadovoljni smo s pojačanjima od kojih je Pehar izborio svoje mjesto među starterima. Da, još ćemo neko vrijeme čekati na Wagnera i Peku, koji se oporavljaju od ozljeda, ali svejedno ćemo maksimalno krenuti u drugi dio prvenstva, Musina je najava onoga što nas na Pecari čeka u nedjelju.

Kakvog protivnika očekivati? Šef Širokobriježana, kao uvijek, dobro je informiran.
- Znam tu ekipu dobro, mada im je otišlo šest-sedam igrača, a došli su neki novi. Znam da neće moći računati na Maksumića, koji je dobio crveni karton protiv Zrinjskog i zaradio dvije utakmice suspenzije, a to bi im mogao biti hendikep. Za nas je tu sve jasno, kvalitetniji smo i želimo bodove.
Gore spomenuti Wagner, inače najbolji strijelac Lige i definitivno prvo ime Širokog, ove je zime odigrao samo jednu utakmicu - dobio je nekih 20-ak minuta protiv Veleža. Jasno, vrlo je važno kada će ponovno u pogon...
- Njegovo je stanje dosta dobro. Protiv Zvijezde sigurno neće startati, a nešto više po tom pitanju znat ćemo u subotu. Kod njega je sada najvažnije da se glavom vrati u utakmice, koljeno mu je dobro.
Duže će pauzirati posljednje pojačanje, Ivan Peko.

- On radi po posebnom programu. Nije tako crno kao što su možda sugerirale prve prognoze, ali obnovila mu se stara ozljeda prednje lože, zbog koje ćemo na njega morati čekati..., ne smijemo riskirati, pauzirat će tri ili četiri utakmice.
Problema ima i veznjak Zoran Plazonić.
- Kao i Ivo Džidić, i on je u generalki protiv Veleža dobio udarac kramponom u stopalo. Za razliku od Džidića, njega ćemo predostrožnosti radi ipak poštedjeti.

Soldo nastavlja kao prvi vratar

Musu smo sredinom priprema upitali za mišljenje po pitanju izbora prvog vratara, a odgovor je bio da je Antonio Soldo zadržao status startne jedinice. Mišljenje u ovom posljednjem tjednu priprema nije promijenio.
- I Soldo i Bilobrk odlično su radili, ali smatram da nema potrebe mijenjati nakon što je Soldo prvi dio sezone okončao kao prvi vratar, rekao nam je strateg Širokog.
Sezonu je kao startni vratar otvorio Luka Bilobrk, no u drugom dijelu jeseni među vratnice je stao Soldo.

Dnevni list