Musa: Imamo ozbiljnu prednost, ali…

NK Široki Brijeg, FK Željzničar, Andrija Anković, Memorijal Andrija Anković, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, FK Radnik, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, FK Željezničar, NK Široki Brijeg, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, Slaven Musa, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, Stadion HŠK Zrinjski, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, NS BIH, NK Široki Brijeg, pripreme, Slaven Musa, NK GOŠK Gabela

Najveće šanse Bordo timu davane su i nakon što je Široki Brijeg prezimio na prvom mjestu, a sada ih nakon samo tri kola proljeća ti isti otpisuju. Usprkos svježih pet bodova prednosti u odnosu na tim s Koševa, šef struke Širokog Brijega Slaven Musa ne da se navesti "na tanak led", pa poručuje kako on i njegovi igrači sada lakše dišu, no daleko od toga da će se opustiti.
Imao je Široki Brijeg u dva vezana kola priliku dva velika rivala udaljiti od sebe. Sa Željezničarom je kod kuće odigrao bez golova, da bi u 18. kolu pobjedom nad Vitezom 3:1 Sarajevu pobjegao na plus pet..., pri čemu je veliku ulogu odigrala domaća pobjeda Veleža nad Bordo timom. Nakon Željezničara Musa nije bio do kraja zadovoljan, no nakon Viteza je to neka druga priča.
- Gledano iz ove perspektive, bolje je da smo sa Željezničarom odigrali bez golova. Jer na Grbavici smo odigrali 1:1, što će reći da smo bolji u međusobnom omjeru, a moglo bi se dogoditi da i to bude važno. A super je da smo pet bodova ispred Sarajeva. To je ozbiljna prednost. Jer odigrana su tri kola proljeća, preostalo je dvanaest utakmica u kojima je rivalima koji nas love smanjen manevarski prostor, rekao je.

Otpisati Sarajevo, sada nakon samo 18 odigranih kola..., ne pada mu na pamet.
- Otpisali bi ih samo u slučaju da je ovo bilo posljednje kolo. Stvari se u ovoj Ligi brzo okreću. Tko god se malčice opusti, biva kažnjen. I dalje će to biti borba četiri kluba iz vrha, a ja se naravno nadam da ćemo mi zadržati i povećati našu prednost.
Odavno u Širokom nisu djelovali ovako zadovoljni, ali ima i par razloga za brigu. S jedne strane, zapravo je i dobro da je tako, jer problemi su uočeni, već se radi na ispravljanju istih, dizanju momčadi na višu razinu. A problem se zove - obrana od protivničkih prekida.

- Da, pokazalo se to kao najveći problem ovog proljeća, u svakoj od pet odigranih utakmica. Golove iz prekida primili smo i protiv Radnika i protiv Mladosti. Dobro je što iz prekida više zabijamo, nego primamo, što se vidjelo u Vitezu, ali nećemo zatvarati oči pred tim problemom. Stvar je u tomu da je obrambeni prekid nešto što se ne može u potpunosti istrenirati. Igrači moraju imati pravi pristup, osjećaj za prostor i gdje bi lopta mogla doći. U svakom slučaju, to je nešto na čemu ćemo poraditi.

Sada slijedi reprezentativna stanka. Jasno, Musa ima plan, ali ne dokraja razrađen.
- Igrači su dobili slobodno nedjelju i ponedjeljak, a onda planiramo ući u mini-ciklus od po dva treninga dnevno. U subotu bismo voljeli odigrati utakmicu, ali nismo sigurni da ćemo pronaći adekvatnog protivnika, pa to ostaje otvoreno. Ako budemo igrali, odlično. Ako ne, neće biti problem.

Nova ozljeda Ćorluke

Reprezentativna stanka dobro će doći, kako zbog odmora standardnih, tako i zbog oporavke ozlijeđenih igrača. A ovih drugih - ima.
- Ćorluka se svježe ozlijedio na treningu uoči Viteza. Dobio je udarac u zglob, koji mu je otekao. Vidjet ćemo u kakvom je stanju u utorak. I Kresinger se žalio na udarac i lagano istegnuće, rekao je Musa, koji ima i nekoliko od ranije ozlijeđenih igrača.
- Nadam se da bi nam se Tai mogao priključiti i da će biti spreman za Slobodu. Svaki igrač bit će nam važan, u travnju igramo devet utakmica.

"Živuća legenda Premier lige"

Ante Miše je svojevremeno, dok je vodio Hajduk, nosio nadimak "Mr 100 posto", no kako su rezultati izblijedjeli, izblijedio je i nadimak. Igrač koji ga je u subotu rastužio hat-trickom mogao bi uskoro ponijeti slično ime, no njegovo teško da će izblijedjeti. Wagner Santos Lago njegovom je Vitezu zabio 95., 96. i 97. pogodak u Premier ligi i tako rekord najboljeg strijelca u povijesti našeg najvišeg nogometnog ranga podigao na višu razinu. Respektabilna statistika, nema što, no na njegovu ciljniku jedan je magičan broj - stotka. Sloboda, Zvijezda, Borac, Velež..., hoće li već protiv tih nadolazećih protivnika proslaviti veliki jubilej? S obzirom kako mu ide, ovog je proljeća već zabio četiri komada i tako došao do jedanaest pogodaka u prvenstvu, za očekivati je da će se to dogoditi - brzo. "Živuća legenda Premier lige", kako ga je u najavi utakmice u Vitezu nazvao Miše, još je jednom pokazao da mu ni sa 37 godina nije mjesto na tribinama.

Dnevni list