Musa dobio novog desnog beka, konačno nije primljen gol

1/16 finala Kupa BiH: HNK Branitelj - NK Široki Brijeg

Šesto prvenstveno kolo i gostovanje kod Gradine trebalo je za Širokobriježane označiti početak pobjedničkog niza, no ispalo je da je Musin tim u Orašju spašavao bod. Golovi su zabijani, ali i primani. Što je to protiv Branitelja bilo drukčije da bi se ta utakmica mogla okarakterizirati napretkom?

Kao prvo, utakmica je dobivena bez da se primio gol, a to Širokom za rukom nije pošlo tri utakmice zaredom. Kao drugo, Široki je posljednjih pola sata igre bio s igračem manje, budući da je Damir Zlomislić isključen nakon dva žuta kartona, zbog čega ga neće biti u kombinacijama za Olimpic. Kao treće, Musa je ‘izmislio' jednog igrača. Naime, silom prilika na desnom je beku zaigrao borbeni Ante Serdarušić i dokazao kako se zapravo jako dobro snalazi uz liniju, iako je najčešće zauzimao poziciju zadnjeg veznog. To su sigurno dobre vijesti nakon one loše o operaciji trbušnog zida standardnog desnog beka Mladena Jurčevića. Protiv Gradine je na toj poziciji igrao Stipo Marković, no mladi je defanzivac daleko korisniji na za njega prirodnijem lijevom beku, s kojeg je istisnuo Matea Bertošu. Serdarušić je zapravo bio jedan od boljih na terenu, a to je za Musu možda riješilo taj problem desne strane. Problem je u posljednje vrijeme bila i realizacija, pa su se protiv Branitelja pod povećalom našli - napadači. Nije startao Mateo Roskam, strijelac u prethodne dvije utakmice, nego Krešimir Kordić. Nije se naigrao, promašio je jednu situaciju jedan na jedan, ali se zato iskupio efektnom asistencijom za Dinu Ćorića... koji je, iako nije odigrao bajno u Rodoču, također jedan od dobitaka - vratio se u tim nakon odrađene suspenzije zbog žutih kartona.
Ipak, bilo je i loših strana Kup utakmice. Ozlijedio se Brazilac Bajano, koji je na terenu izdržao 40-ak minuta i vjerojatno ga Musa neće imati u kombinacijama za Olimpic, koji je u posljednja tri nastupa na Pecari bio - neporažen.

Jelić ostaje predsjednik, Bevanda je novi direktor

Došlo je do određenih promjena u rukovodstvu kluba. Zlatan Mijo Jelić i iduće će četiri godine obnašat dužnost predsjednika, a Mirko Grbešić dopredsjednika, odlučio je Upravni odbor NK Široki Brijeg na prvoj, konstituirajućoj sjednici u novom sazivu. Za direktora kluba imenovan je dosadašnji glavni tajnik Josip Bevanda, a Dragan Soldo, u prošlom sazivu međunarodni tajnik, za glavnog tajnika.

Olimpic: Povratak Musemića

U nedjelju (19.45) na Pecaru dolazi Olimpic, a s njim i jedan povratnik u Premier ligu - Husref Musemić. On je novi strateg Vukova s Otoke, a do promjene na klupi došlo je
nakon što se čelništvo kluba zahvalilo Nedimu Jusufbegoviću, koji je posljednju utakmicu vodio u Kupu protiv Viteza (pobjeda izborena nakon penala). Musemić je potpisao dvogodišnji ugovor, a u Olimpic je zapravo povratnik...
- Poznajem dosta igrača Olimpica, radio sam s njima kao trener, a one koje nisam trenirao, upoznao sam prateći Premier ligu. Dobio sam popis igrača, puno je tu igrača sa zavidnim karijerama koji objektivno ne pružaju ono što se od njih očekivalo. Na nama je sada vratiti ih u optimalnu formu. Garancije u nogometu nema, ali mislim da se, s obzirom na igrački kadar koji posjedujemo, možemo uključiti u borbu za mjesta koja vode u Europu. Tu je i Kup, a niti razlika u prvenstvu nije ogromna, izjavio je.

Dnevni list