Mulahusejnović: Idemo po 3 boda i rasterećenje

Nardin Mulahusejnović , NK GOŠK Gabela, HŠK Zrinjski, Nardin Mulahusejnović , NK GOŠK, Nardin Mulahusejnović , Stadion HŠK Zrinjski, Nardin Mulahusejnović , HŠK Zrinjski
...GOŠK-a, Nardin Mulahusejnović (20), bude primijećen i od izbornika U-21 reprezentacije BiH, Vinka Marinovića, koji ga je uvrstio na popis igrača pred utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Mulahusejnović je igrač Zrinjskog do ljeta, a na posudbi u Gabeli gdje je dobio pravu priliku pokazati što može. Da će biti pojačanje potvrdio je već s dva gola u pripremama, a onda i četiri u Premijer ligi gdje je debitirao ove godine. On je i prvi igrač koji se preko nastupa u GOŠK-u našao na popisu U-21 tima.

- To mi je velika čast i zadovoljstvo, motiv da više radim. Ipak je na tom popisu veliki broj igrača iz inozemstva plus oni iz najboljih klubova Premijer lige. Dat ću sve od sebe da bih opravdao povjerenje izbornika Marinovića. Jasno mi je od početka da je najbitnije dokazati se na terenu kroz utakmice i da onda to sigurno neće ostati neprimijećeno, kaže Nardin Mulahusejnović.

Protiv Slobode je napadač Lavova imao jednu odličnu priliku i još par pokušaja, ali je prekinuta njegova serija golova.

- Žao mi je zbog toga, ali bitno je da nastavim dobro igrati i da ekipa ima rezultat. U Zenici imamo novu priliku, pobjeda bi nam mnogo značila.

Tamo će GOŠK u sastavu ponovno imati Elvira Čolića, dok će ozlijeđeni Stefan Barić i Mirsad Ramić opet propustiti meč.

- Pobijedili smo Čelik nedavno u Gabeli, ali mislim da su napredovali kao tim s tim da sad igraju kući. Nešto su organiziraniji u odnosu na prvi naš meč i sigurno će biti tvrda utakmica, ali i dalje mislim da možemo donijeti bodove u Gabelu, poručio je.

Investitor Čelika iz Turske, Aydin Olgun, je darivao navijačima besplatan ulaz na utakmicu Čelik - GOŠK, pa se očekuje velika podrška domaćem timu.

- Očekujemo dosta navijača i veliki pritisak, ali spremni smo na to. Nećemo se bojati atmosfere, nego odigrati hrabro i korektno. Idemo na pobjedu, mislim da to možemo ostvariti. S tri boda bi u nastavku puno rasterećenije igrali, a to nam i jeste cilj, najavio je Nardin Mulahusejnović.

GOŠK mi je dosta pomogao

Mulahusejnović je imao nekoliko brzih skokova kroz lige, njegov talent mu je to osigurao. Prošle sezone je iz juniora prešao u seniorski tim Bratstva i tresao mreže u Prvoj ligi FBiH. Odmah je prešao u Zrinjski gdje nije dobio priliku. Minutažu u GOŠK-u međutim koristi izvrsno.

- GOŠK mi je dosta pomogao, tu sam dobio priliku da se dokažem. Hvala svim suigračima, treneru i upravi.

Stasom i igrom podsjeća na Džeku

Stasom, visinom, a kao centralni napadač i igrom, Mulahusejnović podsjeća na Edina Džeku. Primijetili su to mnogi u Gabeli i već ga uspoređuju s bh. reprezentativnim kapetanom.

- Velika je čast da me porede s Džekom, to je najveći igrač koji je igrao za našu reprezentaciju. Džeko mi je jedan od uzora, ali sigurno da moram još puno raditi da dođem do nivoa blizu Edina, svjestan je napadač Lavova koji će od ljeta biti slobodan igrač.

- Ne zamaram se sad s tim gdje ću dalje igrati. Koncentriran sam igrati dobro, postizati golove i tome sam potpuno posvećen.
Ilić: GOŠK je šansa za mlade igrače

Predsjednik GOŠK-a, Lujo Ilić, je oduševljen igrama i pristupom koji Mulahusejnović svakodnevno iskazuje na treninzima.

- Rijetkost je tako discipliniran igrač. S druge strane GOŠK kao klub je pokazao da je pravo mjesto za napredak mladih igrača jer će tu dobiti šansu da pokažu što mogu, a u isto vrijeme budu u izlogu pred inozemnim menadžerima.

Dnevni list