Mourinho: Svi u Realu moraju da podignu nivo igre

Njemački reprezentativac Mesut Özil igra bolje nakon kritika zbog slabih utakmica na početku sezone, ali Mourinho tvrdi da mora da učini više.

"Šta on ima, zaista? Igra isto kao i drugi, svi oni bi trebalo da podignu formu. Za pobjedu moramo dobro da igramo, jer kada to ne uradimo, mi ne pobijedimo. Ostale momčadi imaju više sreće u nekim detaljima, mogu da pobijede i kada ne igraju dobro", izjavio je Mourinho novinarima u Madridu.

Portugalski stručnjak potvrdio je da "kraljevskom klubu" nedostaju ozljeđeni igrači sredine terena Xabi Alonso i Sami Khedira, ali je uvjeren da ima dovoljan izbor u momčadi  za "pokrivanje" njihovog odsustva.

"Volio bih da Xabi i Khedira igraju, ali to nije problem, imamo i druge opcije", poručio je Mourinho, odbacivši primjedbe da na posljednjim utakmicama nije u momčad uvrstio više mladih igrača.

On smatra da klupska akademija mladih u posljednjih nekoliko godina nije proizvela dovoljno talenata svjetske klase, prenosi Tanjug.

Real Madrid poslije devet odigranih kola zauzima četvrto mjesto na tablici Primere i zaostaje osam bodova za vodećim dvojcem, Barcelonom i madridskim Atleticom.

Fena