Mostarsko-stolačka Plemićka veza gine za HFC Zrinjski

HFC Zrinjski, Mostar SG , HFC Zrinjski

Priča o HFC Zrinjski je slična onima kakve su imali prigodu već vidjeti ljubitelji sporta u gradu na Neretvi. Mostar je negativan primjer kako uspješan sportski kolektiv dovesti na rub opstanka, ali ovaj puta nećemo o negativnostima jer sadašnja priča o HFC Zrinjski je itekako pozitivna i treba biti primjer ostalim sportovima i sportašima.

HFC Zrinjski je lani osvojio Kup BiH, i da se nije dogodilo to što jeste Plemići su realno mogli i do titule prvaka. Nakon svega klub je ostavljen od sviju. Upitno je bilo koće li se HFC Zrinjski uopće natjecati u domaćem prvenstvu. Igrači su otišli negdje drugo, nije postojao nikakav plan i onda se opet po tko zna koji puta pojavio istinski futsal zaljubljenik i osnivač Zrinjskog Zdravko Čagalj koji nije dozvolio gašenje kluba.

Bez ikakvih priprema okupila se ekipa sastavljena od nekoliko igrača iz Mostara i Stoca i uz par juniora krenulo se u obranu imena i časti imena HFC Zrinjski. Tu posebno treba istaći tri brata Raguž iz Stoca koji su uz kapetana Vlahu i vratara Skuhana okosnica ove ekipe koja u skladu sa svojim trenutnim mogućnostima ostavlja srce na terenu za dres koji nose.

Ova ekipa nije imala pripreme, niti ima novac potreban za natjecanje u ovakvom rangu natjecanja. Ono što ima ova ekipa jeste srce koje ostavlja na terenu i ljubav prema dresu koji nose.Prvenstvo je krenulo i prvo kolo je donesen bod s vrućeg terena u Gračanici. Sinoć su Plemići izgubili od gradskog rivala, ali se nisu predali do zadnje minute. Ovaj grad davno je okrenuo leđa svemu onome što je pozitivno i s te strane ne treba očekivati nikakvu pomoć. Oni koji mogu pomoći su navijači. Istinskom prijatelju kluba ne bi trebao predstavljati problem doći na utakmicu i podržati ovu srčanu momčad. Dok je njih bit će i Zrinjskog i sada je samo navijačima ostalo da budu uz njih i klub u ovim teškim trenucima.

HERCEGOVINA.info