Mostarci došli do dragocjenih ulaznica za Srbiju: Čekali smo 17. sati u redu

Dragocjeni papirić za utakmicu godine, onu sa Srbijom, čekali su u zagrebačkom Importanne centru.

- Vozili smo se kroz Bosnu po snijegu i nevremenu samo da budemo među prvima u redu - rekao nam je Marijan Bajsić iz Mostara.

I kad je prodaja u 9 sati trebala početi - šok, srušio se server.

Nervoza, neki su grizli nokte, neki su vikali, a pojedinci psovali. U Importanneu je oko 11 sati bio red od stotinjak metara, a tako je bilo i na ostalim prodajnim mjestima u Zagrebu i ostatku Lijepe Naše. Ljudi su se smrzavali na temperaturi ispod nule. Redovi su bili u Splitu, Osijeku, Zadru, Rijeci, Varaždinu...

Oko 15 sati prestala je prodaja u zagrebačkom Immportane centru. Nestalo je ulaznica, a neki su u zadnji tren "igrali" na šarm.

- Gospon, ja bih trebala kupiti samo dvije ulaznice. Hoćete li me pustiti prek' reda - obratila se gospođa od tridesetak godina policajcu koji je osiguravao prodaju ulaznica.

Nije mu bilo lako odoljeti šarmu zgodne dame, ali na kraju ju je morao odbiti.

Ulaznice za utakmicu rasprodane su u samo nekoliko sati, a oni koji su među posljednjima uhvatili papririć nisu mogli skriti emocije.

- Isuse, hvala ti. Isplatilo se čekanje. Živimo za utakmicu - govorili su ljubeći ulaznice.

Neki su vrijeme do početka prodaje ulaznica kratili kartajući, neki spavajući, a bilo je i onih koji su pjevali.

- Dobro se sjećam, čekali smo ovako u redu i 1999. godine. Bila je ovakva ludnica kad smo igrali sa Srbima. Valjda ćemo sada dobiti kad tad nismo - rekao je Zagrepčanin Tomislav.

24sata.hr