Mostarac dobio vjenčani dar od slavnog Manchester Uniteda

Mario Zovko, Manchester United
Tako glasi dio iz Ode Manchester Unitedu, koju je napisao i otpjevao Mostarac Mario Zovko. Ovih dana Mario se i oženio, a Manchester United nije zaboravio čovjeka čija se pjesma od 2015. ori legendarnim Old Traffordom. Mario nam je ispričao kako je sve krenulo.

- Sve je krenulo 2012. godine, kada sam kao veliki obožavatelj Manchester Uniteda završio autorsku pjesmu za spomenuti klub. Nedugo zatim pjesma je postala službena himna te nogometne institucije. Svojim kulturološkim doprinosima našoj državi, sa, i izuzev toga projekta, bio sam nominiran za Osobu godine na Večernjakovu Pečatu 2016., a dva puta proglašavan osobom dana na državnoj razini. Vlastiti uspjesi u karijeri krenuli su iznimnim zanimanjem i poštovanjem stranih institucija prema mojoj malenkosti. Tek tada se na domaćem polju probudilo veće zanimanje za mojim imenom i prezimenom, unatoč dugogodišnjim nastupima na svim većim manifestacijama u državi i šire. No, živimo u takvoj sredini gdje se popularnost stječe na pogrešne načine, a lijepa riječ postala je iznimno teška za izustiti - govori Mario.

Dobar s upravom

Ističe da mu je u karijeri puno pomogao dobar odnos s upravom Manchester Uniteda.
Mancester United - Everton Lukaku u formi Mancester United razbio Everton, Vlašić ni na klupi

- Takav odnos nastao je iz poslovnog reciprociteta. Kao dio te velike obitelji, doprinio sam na specifičan način koji zbližava publiku sa spomenutim sportsko-institucijskim brendom. Autorska pjesma "Ode to Manchester United" postala je iznimno popularna na Old Traffordu, te je ista neslužbeno proglašena najboljom pjesmom napisanom za tu sportsku instituciju. U svibnju 2017. godine, izvršni direktor me kontaktirao da dadnem svoj skromni doprinos u nagrađivanju samih igrača i trenera Manchester Uniteda iz razloga što su osvojili tri trofeja, dva na Engleskom i jedan na Europskom tlu. Tako su igrači i treneri istog dobili bonuse od Uprave kluba, a kompaktne diskove s mojom pjesmom s posebnom posvetom i dizajnom, od moje malenkosti. U nekoliko navrata kroz ne tako davnu prošlost dobivao sam pozive da dođem na Old Trafford, ali u mjesecu kolovozu 2017. dobio sam službeni poziv od Uprave da me ugoste na Old Traffordu i upoznaju "licem u lice". Prihvatio sam i vrlo rado se odazvao pozivu. Put ću organizirati kada se supruga i ja organiziramo i pripremimo, jer otvorena nam je opcija da možemo doći uvijek, samo da se na vrijeme najavimo službenim tijelima - govori nam Zovko.

Gospodstvo Uprave kluba

Dobio je i vjenčani dar Manchester Uniteda.
- I, evo, da završim ovu nedovršenu priču retoričkim pitanjem: "Zašto na prikazanoj fotografiji držim carski šampanjac?" To je tek priča za sebe. Možete voljeti ili ne voljeti hladnoću, ironiju i drskost naroda s Otoka, ali nitko ne smije podcijeniti njihovo gospodstvo, profinjenost i smisao za humor. Uprava Manchester Uniteda poslala mi je šampanjac u povodu vjenčanja. To mi je inače prvi vjenčani dar koji sam dobio, i definitivno najljepši. Krasit će moju vitrinu dok sam živ, podsjećati me na činjenicu da se u životu isplati truditi i raditi maksimalno dobro, koliko možemo i umijemo - završava ispovijest za Večernji list Zovko.

Nakon ere Sir Alexa, cilj je naslov prvaka pod Mourinhom

Manchester United, višestruki prvak Engleske i Europe te jedan od najboljih klubova svijeta, ima više od 600 milijuna navijača i njihova marketinška služba dobiva stotine pjesama, no Zovkina "Oda Manchester Unitedu" toliko ih je oduševila da su je odlučili pustiti uoči utakmice prije dvije godine. Od tada je pjesma ovog Mostarca neslužbena himna kluba i može se čuti na Old Traffordu. Danas je Manchester United ponovno najveći favorit za prvaka Engleske, a cilj je nakon ere sir Alexa Fergusona ponovno vratiti naslov prvaka. Ta misija ide pod palicom Josea Mourinha.