Mostar u tuzi, preminuo Vladimir Matijević Dada ; Bio je veliki igrač i veliki čovjek

vladimir matijević, Mostar, smrt
Dada je umro u srijedu uvečer u pedeset devetoj godini od posljedica teške i iscrpljujuće bolesti pluća. Njegovi prijatelji i suigrači će ga pamtiti po plemenitom i vedrom duhu ali i specifičnom humoru kojim je Dada, kako kažu oni koji su ga poznavali, znao učiniti komičnim i najteže situacije.

U svome gradu

Enver Marić, mostarska lasta je u izjavi za Dnevni list s tugom kazao da je Dada otišao prerano.

„Vezivalo nas je dugo i istinsko prijateljstvo. Dada je bio jedan od najznačajnijih Veležovih igrača. On je jedan od rijetkih nogometaša koji su svoju karijeru počeli i završili u svome gradu. Njegova generacija i oni koji su došli prije pa i poslije njega su iskoristili mogućnost odlaska u svijet radi nastavka karijere. Dada je ostao u Mostaru. Nažalost, više ga nema. Bio je omiljen među kolegama, kao čovjek i kao suigrač. Naročito je ostao upečatljiv njegov odnos sa mlađim igračima koji su dolazili u klub. Njima je pomagao da se uklope i da lakše prođu razdoblje prilagodbe. Imao je puno pozitivnih osobina. Ja sam igrao s njim 10 godina. Ostali smo prijatelji do kraja. Mostar će ga pamtiti po dobru. Dadu su voljeli svi koji su ga poznavali", kazao je Marić.

Blaž Slišković Baka je kazao da je o Matijevićevom nogometnom talentu suvišno i govoriti. „Njegove igračke sposobnosti su neupitne. Za mene će on ostati vedri i veseli Dada koji je najgore situacije znao učiniti komičnima. Prošli smo zajedno puno toga. Dada je bio jako dobar čovjek. Nedostajati će svima koji su ga poznavali", kazao je Baka.

Vladimir Skočajić, Matijevićev suigrač u Veležu se prisjetio početaka nogometne karijere kada su i jedan i drugi još uvijek bili djeca.

„Sprijateljili smo se još kao dječaci i ostali smo dobri cijeli život. Bio je i dobar igrač ali prije svega dobar čovjek. Zajedno smo osvojili dva kupa bivše države. Uvijek će me vezati lijepe uspomene za mog prijatelja koji je bio jako dobar čovjek. Ostati će mi u sjećanju njegova vedrina i dobrota zbog koje je bio omiljen", kazao je Skočajić.

Najveći uspjesi

Vladimir Matijević je igrao u obrani Veleža i bio je član znamenitog sastava Marić, Kalajdžić, Mičić, (Vukoja), Ledić, Matijević, Đurasović, Okuka, Slišković, Halilhodžić, Međedović, Skočajić i (Mulahasanović). U toj postavi Velež je 1981. u Beogradu osvojio Kup maršala Tita svladavši ekipu sarajevskog Željezničara. 1986. godine bio je član Veleževog tima koji je, svladavši zagrebački Dinamo, ponovno osvojio Kup maršala Tita. Za Velež su tada nastupili Petranović, Prskalo, Goran Jurić, Bijedić, Matijević, Šišić, Kajtaz, Skočajić, Predrag Jurić, Karabeg i Tuce. Matijević je rođen 2. siječnja 1957. u Mostaru. Odigrao 271 prvoligašku utakmicu i postigao 29 golova. Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je tri susreta. Debitirao je 30. siječnja 1980. protiv Rumunske (2:0) u Beogradu, a posljednji put je nastupio 12. rujna 1984. u protiv Škotske (1:6) u Glasgowu.

Dnevni list