Mostar spreman ugostiti 10 najboljih u Hercegovini

Mostar, Lliga mjesnih zajednica
Večeras su na rasporedu prva dva susreta. Na teren će prvi izaći sastavi momčad Gabele i Brišnika, predstavnici Čapljine i Tomislavgrada. Nakon toga publika bi trebala pratiti utakmicu predstavnika Gruda i Livna.

Snaga malog nogometa

Svake godine 10 najboljih momčadi, pobjednika svojih lokalnih natjecanja, sudjeluje na ovom završnom turniru koji je svojevrsno ogledalo kvalitete hercegovačkog malog nogometa. Prethodno su se u ždrijebu našli predstavnici Mostara, Širokog Brijega, Čapljine, Stoca, Ljubuškog, Čitluka, Posušja, Gruda, Tomislavgrada i Livna. Večeras će se igrati svojevrsno prednatjecanje. Već sutra će predstavnici Mostara i Čitluka igrati s pobjednicima od ponedjeljka, dok će se u srijedu igrati druge dvije četvrtfinalne utakmice. U četvrtak je na rasporedu polufinalna večer, a finalna večer na rasporedu je u petak 24. kolovoza. Igra se po kup sustavu na ispadanje. Postoji mogućnost organizacije revijalnih utakmica o kojima će organizatori iz SU Liga Hercegovine, koja vodi završno natjecanje, naknadno izvijestiti.

Tribina pun pogodak

Inače, sve gledatelje u Mostaru dočekat će nova tribina s kapacitetom od 1000 mjesta. Izrada takve tribine bila je i preduvjet za domaćinstvo Mostara. Ova tribina se na mostarskoj ligi mjesnih zajednica pokazala kao puni pogodak. Na velikom finalu njom je cirkuliralo više od 2500 gledatelja. Organizatori u Mostaru su osigurali i montažnu tribinu iza jednog gola s oko 100 mjesta, dok dovoljno mjesta ima i za stolovima uz teren. Tamo će gledatelji moći kušati dobro poznati roštilj, pivo ili neko drugo hladno piće. Domaćini u Mostaru su još jučer provodili posljednje radove kako bi igralište iza 10. osnovne škole dočekalo goste iz cijele Hercegovine. U Mostaru se nadaju kako će biti dobri domaćini svima koji se nađu uz igralište tijekom cijelog trajanja ovog turnira.

Vecernji.ba