Mostar: Legendarni Miroslav Ćiro Blažević na klupi Humanih zvijezda

Miroslav Blažević Ćiro
Trener svih trenera dolazi u Mostar gdje će ponovno voditi svoju nekadašnju momčad, generaciju vatrenih koja je 1998. godine osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Mate Bulić će Miroslavu Ćiri Blaževiću biti svojevrsni domaćin u Hercegovini.

Velika karijera

Ćiro je za svog dugog trenerskog puta imao niz uspjeha. Ostvario je impozantnu karijeru. Ipak, s broncom iz Francuske ostat će upamćen u nogometnoj povijesti kao jedini trener/izbornik koji je s Hrvatskom do sada osvojio neku medalju s velikog nogometnog natjecanja. Legendarni Ćiro će tako u Mostaru imati priliku ponovno voditi neke od igrača koje je vodio i u Francuskoj. Istina, sada će to napraviti na jednoj revijalnoj utakmici, ali svejedno, sigurno će mu srce ponovno zaigrati ukoliko u akciji ponovno bude vidio neke od svojih vatrenih. Istina, tu neće biti nekih od najvećih igrača iz spomenute generacije poput Šukera, Prosinečkog ili Bilića. Još uvijek se radi na dovođenju Zvonimira Bobana. Ipak, koja god skupina igrača istrči na teren predstavljati će nešto više od nogometa. Neka nitko u Mostaru Ćiri ne zamjeri ukoliko eventualno ne bude baš na svojoj uobičajenoj razini dobrog raspoloženja. Njegov veliki prijatelj i najveći hrvatski sportski novinar, Tomislav Židak, prije nekoliko je dana preminuo. Prema njemu je Ćiro uvijek imao poseban odnos, ali njegovi nogometaši opet na terenu trebali bi mu povratiti dio dobrog raspoloženja. Bilo kako bilo, dolazak Miroslava Ćire Blaževića na utakmicu u Mostar bit će svakako veliki mamac za publiku.

Za Dompes će zaigrati još zdravstveni djelatnici, gospodarstvenici, proslavljeni nogometaši i političari iz cijele Bosne i Hercegovine, dok će, s druge strane, za momčad Humanih zvijezda Hrvatske nastupiti proslavljeni bivši reprezentativci Hrvatske Šimić, Vlaović, Stanić, Živković, Špehar, Babić, Krpan, Jozić, Marić, Šokota, Rukavina, bivši reprezentativac Belgije Stupar, Škaro, olimpijski prvak u boksu, bivši izbornik Hrvatske Goluža, predsjednik Olimpijskog odbora Hrvatske Zlatko Mateša, najbolji vaterpolist Hrvatske svih vremena Dubravko Šimenc...Inače, ulaznice za utakmicu u Mostaru se mogu nabaviti na mjestima: Caffe bar Corona - Stolac, Caffe bar Hennessy - Čapljina, Caffe bar Rafaello - Ljubuški, Caffe bar Padre - Grude, Hotel Park - Široki Brijeg, Caffe bar Viva - Posušje, Caffe bar Brocco - Čitluk, Restoran & Club Gardens - Međugorje, Campanile - Mostar, Recepcija Mepass Mall-a - Mostar, Caffe bar Mali Puž - Mostar, Kampus Sveučilišta u Mostaru te na dan utakmice, stadion HŠK Zrinjski. Cijena ulaznice iznosi simboličnih 5 KM. Humanitarna utakmica se igra 20. travnja na stadionu HŠK 
Zrinjski u Mostaru.

Veliki interes

Kako se utakmica u Mostaru približila sve je veći interes publike za istu. Humanitarna utakmica bivala je najavljivana i na uskrsnim svetim misama.

Sve je veći ineteres brojnih medija, a svoj je dolazak na utakmicu najavilo nekoliko televizijskih postaja. Organizatori se samo nadaju kako će ih i vremenske prilike poslužiti. Kako sada stvari stoje, vremenske prilike u Mostaru će u četvrtak biti povoljne i utakmica bi trebala biti odigrana na odličnoj podlozi. Publici samo preostaje doći i uživati u dobrom nogometu i zabavi.

Vecernji list