FOTO  Momčad Tehničkoga biroa osvojila naslov prvaka tradicionalnoga Aluminijeva turnira

malonogometni turnir, Aluminij Mostar, mostarski aluminij
...svladao je momčad Anoda, konačnim ishodom 3:1, osvojivši tako naslov pobjednika ovogodišnjeg natjecanja kojega organizira Neovisni sindikat zaposlenika Aluminija. Za treće mjesto izborio se sastav Elektroliza E, nadvladavši Elektrolizu B u jedanaestercima (3:2), nakon izjednačenoga ishoda od 5:5 iz uzbudljivoga športskog okršaja na travnjacima odmarališta Relax Aluminij, smještenoga na Buni, južno od Mostara.

Osim pobrojanih, još je šest momčadi snage odmjeravalo u nizu međusobnih susreta (GOS, Ljevaonica, Osiguranje, Elektroliza A, Elektroliza C i Elektroliza D), a ova je godina donijela i jednu novinu, odnosno proširenje turnira i na boćarsko nadmetanje, u kojemu se ogledalo ukupno šest sastava (Anode, GOS, Elektroliza D smjena, Osiguranje, Skladište i Vig). Na kraju su, kao najbolji u boćanju, slavili momci iz Skladišta, dok su drugima bili Anode, a trećima Elektroliza D.

- Kao i svake godine, počašćeni smo dolaskom obitelji našega pokojnog kolege Vlade, osnivača naše sindikalne organizacije, čija je supruga Silva, zajedno s djecom, bodrila naše kolege u završnomu susretu, čiji je početni udarac izveo Vladin sin Filip - kazao nam je predsjednik NSZ-a Aluminija Romeo Biokšić, zahvalivši se tvorničkoj Upravi i drugim sponzorima na pomoći u održavanju ovogodišnjih športskih natjecanja članova tvorničkoga kolektiva.

Osim pobrojanim osvajačima naslova u obadva turnira, prije svečanoga ručka koji je uslijedio u Aluminijevu restoranu Vrt, nagrade su dodijeljene i najboljemu igraču turnira (Goran Badalić), najboljemu strijelcu (Nedeljko Čutura), najboljemu vrataru (Jure Petković), najboljemu boćaru (Stipe Barić), dok je posebno priznaje za fairplay igru otišlo sastavu Elektroliza D.

Stalnim posjetiteljima Aluminijevih turnira srčana igra nije nepoznanicom, pa su i ove godine navijači počašćeni valjanim športskim događajem, kojemu je pribivala i cjelokupna novoimenovana tvornička Uprava, najavivši kako će Društvo podržati odlazak tvorničkih predstavnika i na tradicionalne Športske susrete Sindikata metalaca Republike Hrvatske, gdje su Aluminijevi sindikalisti rado viđenim gostima.

Direktor Mario Gadžić iskoristio je prigodu osobno se predstaviti radnicima, uputivši im poruku kako se, u proteklim godinama, o Aluminiju i o njima samima prečesto govorilo lošim riječima, ali i kako je tomu došao kraj.

- Sebe u potpunosti stavljam na raspolaganje za vraćanje Aluminija na staze stare slave - kazao je, između ostaloga, direktor Gadžić, dodavši kako potporu u provedbi strategije opravka i stabilizacije poslovanja Hercegovačkoga diva očekuje od svakoga pojedinog djelatnika, ali i kako njihova stečena radnička prava nitko ne će ugrožavati, što je počašćeno pljeskom odobravanja.