VIDEO  Momčad sa dna 1. HNL lige šokirala Hajduk na Poljudu

hajduk - rudes
... tražio pobjedu s kojom bi nedjelju dočekao na drugom mjestu. Nakon dva uzastopna ligaška remija Torcida je uoči utakmice prvi put na Poljudu prozvala predsjednika Ivana Kosa i momčad zbog loših rezultata, piše sportske.jutarnji.hr.

Bilo im je svima zajedno lakše nakon 20-ak minuta i dva rudeška poklona za dva splitska gola. Problem je bio u tome što su splitski igrači pomislili da je utakmica uistinu gotova, podigli nogu s papučice gasa i u laganom ritmu čekali završetak dvoboja.

Uzeo je Rudeš ponuđeno, polako se dizao i nadoknadio zaostatak, a na kraju došao i do gola koji mu je donio možda i najveću pobjedu u 60-godišnjoj klupskoj povijesti. Inaki Alonso nadmudrio je svog sunarodnjaka i prijatelja Joana Carrilla i, vrlo je moguće, sinoć mu uručio otkaz.

Nezadovoljstvo navijača Hajduka definitivno je izašlo iz okvira normale, veliko je pitanje hoće li Carrillo dočekati prosinac i proslaviti svoj prvi rođendan na klupi Hajduka, i nakon 15 kola četvrte momčadi prvenstva.

Puno je rudeških junaka, od dvostrukog strijelca Juanana Entrene, strijelca i asistenta Marija Budimira, raspoloženog vratara Josipa Čondrića, ključnog vjetra s klupe Tomislava Turčina...

Prekid je u otvaranju dvoboja bio koban za Rudeš, loša reakcija jednog španjolskog stopera, Antonija Cristiana Glaudera, prethodila je egzekuciji drugog. Borja Lopez Rudeš će pamtiti kao suparnika kojem je zabio svoj prvi pogodak u Hajdukovu dresu. Prekide s potpuno istog mjesta vježbali su Rudešani na svom posljednjem treningu prije puta u Dalmaciju. Nije im pomoglo...

Samo pet minuta trebalo je proći do novog Glauderova dara, koji je sa zadovoljstvom prihvatio Ohandza i zabio prvi gol nakon kolovoza. Šokiralo je sve to Rudešane, pa je već u 22. Čondrić morao obraniti Ohandzin pokušaj jedan na jedan. Ništa se do kraja poluvremena nije puno promijenilo. Hajduk je vezao, u zgusnutoj obrani tražio rupu, koju je rijetko pronalazio, dok je Rudeš tek nekoliko puta krenuo u, činilo se, opasnije protuudare. Dojam je bio pogrešan. Početnih 45 minuta gosti su završili bez ijednog udarca u okvir vrata. Zato su ih u nastavku uputili pet!

U 50. minuti Čondrić je obranio oštar udarac Ercega, u 58. je Tonio Teklić atraktivno tukao preko vrata, a pristup 'lako ćemo' Hajduku se ubrzo osvetio. Fantastičan trk Tomislava Turčina i prvi gol Juanana Entrene u dresu Rudeša. Čondrić je spasio goste u 67. minuti, nogama je obranio zicer Tekliću kojeg je savršeno pronašao Josip Radošević. I onda u 69. trenutak koji je atmosferu na Poljudu užario do maksimuma. Kamenarova asistencija i šesti pogodak Marija Budimira u osmoj utakmici ove sezone, gol klubu u kojem je prošao nogometnu školu. No Rudeš na tome nije stao.

U 71. fantastična šansa za potpuni preokret, Karlo Lulić izašao je sam ispred Dantea Stipice, koji je spasio Bijele nakon očajnog udarca. Zvonimir Kožulj u 77. je tukao pored vrata, Čondrić je u 80. obranio Ercegu pa - nova kobna kontra! Prekrasna asistencija Budimira, drugi pogodak Entrene i - Hajduk je nokautiran.

Torcida je pozvala igrače pred sjever nakon završetka utakmice, nije hajdukovcima bilo lako...