Modrić zbog ozljede koljena otpao za susrete sa Kosovom i Finskom

hrv-tur
...tijekom susreta 2. kola grupe F Lige prvaka protiv Borussije Dortmund u utorak, mogao bi izbivati s terena oko mjesec dana.

Hrvatski izbornik Ante Čačić je umjesto Modrića za utakmice protiv Kosova i Finske pozvao Marka Roga.

Modrić je u subotu ujutro na treningu osjetio bolove te je maknut s popisa igrača za nedjeljnu prvenstvenu utakmicu protiv Eibara.

Iako iz Reala nisu naveli koliko će Modrić izbivati s terena, napomenuvši kako "će pratiti razvoj ozljede" osoba iz kluba rekla je Hini da bi mogao pauzirati mjesec dana.

Modrić je u četvrtak propustio trening zbog fizičkih poteškoća izvijestio je tada klub no nije naveo radi li se o ozlijedi te hoće li Modrić konkurirati za nedjeljnu utakmicu protiv Eibara. U petak je trenirao sa sugračima.

Modrić je u utorak proveo 90 minuta na terenu u Dortmundu gdje su Borussia i Real Madrid odigrali 2:2.

Hrvatsku sljedećeg tjedna očekuju dvije gostujuće utakmice u sklopu skupine H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. U četvrtak će igrati u Skadru protiv Kosova, dok će u nedjelju igrati u Tampereu protiv Finske.

Veznjak Napolija Marko Rog trebao je biti u sastavu U21 reprezentacije koju 10. listopada očekuje odlučujuća utakmica za odlazak na EP sljedeće godine protiv Švedske u Trelleborgu, no nakon Modrićeve ozljede Rog je prebačen u A reprezentaciju./HMS/