Modrić ostaje bez 19.000 eura dnevno zbog bojkota

Taj je iznos utvrđen prema Tottenhamovom unutarnjem pravilniku i nepromjenjiv je. No, španjolski As tvrdi kako je Luka službenim traženjem transfera sebi uskratio dio novca od transfera, koji je trebao dobiti prema klauzuli ugovora. O kojem se točno iznosu, ili postotku od ugovora radi, As ne navodi.

Modrić, za čije "koordinate" u Tottenhamu nisu znali prethodna dva dana, bit će u najmanju ruku odvojen od momčadi do 1. kolovoza kad se vraća iz SAD-a, a engleski listovi donose kako ga je Tottenham kaznio uskraćivanjem dvotjedne plaće što je oko 100.000 eura.

- Mislim da Modrić griješi, jer ovo će mu se vratiti kao bumerang. Pogoršao je situaciju i sad je predsjednik Levy bijesan! A sve ovo nije se dogodilo u najbolje vrijeme, jer je Levyju bolesna supruga - otkrio je menadžer Andre Villas-Boas koji je usput i pohvalio Modrićeve igračke kvalitete:

- On je jako dobar. Pokušao sam ga potpisati prošlo ljeto dok sam bio u Chelseaju. Puno ćemo izgubiti njegovim odlaskom, to je igrač koji stvara razliku.

S Modrićem je, tvrdi As, pričao njegov suigrač Rafael van der Vaart koji ga je posjetio u njegovom londonskom domu.

- Vidi se da je u teškoj situaciji. Predsjednik je ljutit, ali i Luka je frustriran s ovim što se događa. Mislim da će se sve riješiti kroz 3-4 dana - istaknuo je Nizozemac.

A upravo se na njega pozivaju u Madridu kad pokušavaju dovesti Modrića. Naime, 2010. godine Levy je pokušavao dovesti Van der Vaarta u Spurse, ali nije želio platiti odštetu koju je Real tražio. Na kraju ga je kraljevski klub pustio za "siću" u London, odnosno 13 milijuna eura, iako su imali bogatije ponude od drugih klubova.
Sad traže da im Spursi uzvrate uslugu.

Izvor: vecernji list