Modrić donosi sreću Realu, s njime nikad ne gube u El Clásicu

EL Clasico, Real Madrid, Barcelona - Real, FC Barcelona, Luka Modrić
...na Nou Campu gdje Barca dočekuje Real, a glavni akter spomenutog slučaja "pečenke" iz 2002. godine Luis Figo tvrdi:

- Barcelona je danas bolja!

To ne bi bilo čudno da se ne radi o najomraženijem čovjeku u Barceloni, proglašenim najvećim nogometnim izdajnikom svih vremena. Portugalac je bio kapetan Barce i najveći miljenik njihovih navijača sve dok 2000. godine nije potpisao za najljućeg protivnika iz Madrida. Katalonci ga otada dočekuju s natpisom "Nunca Mais", na portugalskom "Nikad više", a desetljeće kasnije pokušava im se omiliti:

- Barcelona će dominirati, siguran sam! Lako će nametnuti svoj stil igre, uostalom igraju i kod kuće. Real mora pronaći bolji način kako iz faze obrane prijeći u napad, a uspije li im to, mogu pobijediti - dodaje Figo.

Modrić već donio pobjedu

Upravo bi taj, prema Figu ključni zadatak, trebao čekati Luku Modrića koji je u najgledanijem nogometnom susretu na svijetu debitirao prošlog kolovoza kada je odigrao posljednjih deset minuta u finalu Superkupa (2:1). Lani u listopadu, s klupe je odgledao remi (2:2) pa u siječnju igrao drugo poluvrijeme (1:1) u Kupu kralja, a uzvrat (3:1) opet gledao s klupe. U posljednjoj utakmici iz kornera je asistirao Ramosu koji je glavom pogodio za konačnih 2:1. Otkako je Luka s Realom, ne gube od Barcelone... Dapače, Hrvat je ugovor potpisao četiri dana nakon posljednjeg poraza Reala u El Clasicu (2:3). Ukupno je u pet susreta s Barcom odigrao 131 minutu u tri utakmice te ubilježio asistenciju.

Debitanti Bale i Neymar

Momčadi predvođene Lionelom Messijem i Ronaldom nisu odmjerile snage već sedam mjeseci. Usto, prvi put nakon deset godina u borbu za naslov upleo im se još jedan klub, Atlético Madrid, što diže ljestvicu, više nisu sami...

Zbog Barcelonina remija prošle subote kod Osasune momčad Carla Ancelottija ima priliku dostići vječne rivale, pobjedom bi se izjednačili na ljestvici... (Barcelona 25, Atletico M. 24, Real 22). Kao lani Luku, i ovoga puta u El Clásicu gledat ćemo nova lica.

Za Barcelonu će debitirati Neymar, od kojeg se očekuje da se dokaže i u najvećem španjolskom travnatom iskušenju, odnosno s druge strane bivšeg Lukina suigrača iz Tottenhama Garetha Balea. Hoće li se dečki izgubiti ili će opravdati milijune koje su klubovi investirali u njih i presuditi? I tko će to biti? Luka? Bale, CR7 ili Messi?

vecernji.hr