KMF Tango-MNK Zrinjski 4:3

MNK Zrinjski, Futsal, MNK Zrinjski, MNK Brotnjo, Zdravko Čagalj, MNK Zrinjski, MNK Zrinjski, MNK Kaskada, MNK Zrinjski, KMF Tango, MNK Zrinjski, MNK Seljak
Imao je Zrinjski u 5. minutu odličnu priliku da izjednači, ali je golman Eldin Hasanspahić u dva navrata obranio udarce Ivana Ivankovića. Ognjen Erić je u 9. minutu odlično šutirao iskosa s desne strane, a na golu Zrinjskog istakao se Skuhan. Gostujući čuvar mreže odlično je reagirao i tri minuta kasnije kada je zaustavio Anela Radmilovića u napadu. Anđel Čolak je u 18. minutu gađao donji lijevi kut domaćeg gola, ali je Hasanspahić paradom odbranio.

Jusić je u prvom minutu nastavka bio u idealnoj prilici, ali promjene rezultata nije bilo. U 23.minutu Mirko Čampara je snažno šutirao sa petnaestak metara, Skuhan je odbranio, a u kontranapdu Ivan Knezović pogodio za poravnanje rezultata. Imali su gosti kontranapad za preokret rezultata u 24. minutu, ali Knezović nije do kraja ispratio akciju Vedrana Vukše. Minut kasnije Ivan Drežnjak je prošao golmana Hasanspahića, ali je Čampara intervenirao na gol crti. Isto je učinio i Knezović na surotnoj strani u istom minutu. Za novo vodstvo Tanga pobrinuo se Anel Radmilović u 25. minutu preciznim udarcem sa osam metara. U 27. minutu bilo je 3:1. Strijelac je bio Radmilović na asistenciju Jusića. Smanjili su gosti na 3:2 u 30. minutu iz kaznenog udarca. Radmilović se okliznuo na parketu, a u padu je igrao rukom, pa je Jasenko Pljevljak opravdano pokazao na 6 metara. Siguran izvođač najstrožije kazne bio je Emrah Sarić. Lijepu akciju Dragana Ikonića i Semira Guše u 37. minutu završio je Radmilović svojim trećim golom na utakmici. Minut kasnije prilika za Tango, ali je Gušo traljavo reagirao na asistenciju Ikonića. Zrinjski je to kaznio kontranapadom preko Damira Livaje koji je pogodio za 4:3, što je bio i konačan rezultat utakmice.

KMF TANGO - MNK ZRINJSKI 4:3 (1:0)

Strelci: 1:0 Jusić u 1, 1:1 Knezović u 23, 2:1 Radmilović u 25, 3:1 Radmilović u 27, 3:2 Sarić (penal) u 30, 4:2 Radmilović u 36, 4:3 Livaja u 38. minutu.

Dvorana: OŠ ''Aleksa Šantić'' Vojkovići.

Gledalaca: 100.

Suci: Jasenko Pljevljak, Amir Omerbašić, Almedin Berilo (svi iz Sarajeva). Delegat: Željko Radonja (Istočno Sarajevo).

Žuti kartoni: Čampara, Radmilović, Novoselac (Tango), Sarić, Livaja, Drežnjak (Zrinjski). Akumulativni prekršaji: Tango (5+5), Zrinjski (3+2).

KMF TANGO: Hasanspahić, Jusić, Gušo, Radmilović, Novoselac, Delihasanović, Gengo, Ikonić, Hadžić, Čampara, Sipović, Tanasković, Erić, Đuderija. Trener: Mirko Marvan.

MNK ZRINJSKI: Skuhan, Sarić, Ivanković, Knezović, Drežnjak, Ljubomirović, Livaja, Čolak, Božić, Suton, Vukša. Trener: Žani Buhovac.