FOTO  MNK Seljak iz Livna pobjednik turnira „Sv. Ilija 2019“ u Bos. Grahovu

MNK Seljak Livno, bosansko grahovo

Ovaj tradicionalni sportski događaj, koji je ove godine postao „punoljetan“, održan je na nogometnom igralištu Osnovne škole Grahovo a okupio je osam malonogometnih momčadi iz Hrvatske i Hercegbosanske županije.

Svoje snage odmjerili su: Veterani GOŠK-a iz Kaštel Gomilice, Vetrani NK Dinara iz Knina, MNK Knin, MNK Seljak Livno, MNK Čulin mlin Livno, Hrvatski pleter Drvar, Šumarija Bosansko Grahovo i ekipa domaćina Udruga Don Juraj Gospodnetić Bos. Grahovo.

U finalnom ogledu sastala su se dva malonogometna kluba iz Livna, trenutačno zasigurno dvije najjače momčadi na području cijele Hercegbosanske županije - MNK Seljak i MNK Čulin mlin, a pobijednički pehar osvojili su nogometaši Seljaka svladavši protivnika rezultatom 3:1.

Organizatori su finalistima uručili medalje i pehare, a medaljama su nagrađeni i najbolji strijelac i vratar turnira. Sve su ekipe dobile i priznanja za sudjelovanje na turniru, a ovdje treba posebno spomenuti veterane NK Dinara iz Knina koji su sudjelovali  na svim dosadašnjim  turnirima u čast sv. Iliji u Grahovu – dakle, ove godine po 18. put.

 

Nakon turnira svi su natjecatelji nastavili druženje u prostorijama Hrvatskoga kulturnog centra Korita koji je u izgradnji.

Domaćini iz Grahova s ponosom najavljuju vrhunski sportski događaj početkom 9. mjeseca kada će u Bos. Grahovu veterani NK Hajduk iz Splita odigrati prijateljsku utakmicu s nogometnom ekipom domaćina Udruge Don Juraj Gospodnetić.