FOTO  Mladost minimalno pobijedila Široki

FK Mladost, Fk Mladost Doboj Kakanj, NK Široki Brijeg
Široki iako poražen u Doboju kod Kaknja, i matematički je osigurao izlazak u Europu jer je Radnik poražen od Željezničara.

Sedloski je napravio nekoliko promjena u sastavu u odnosu na prvu utakmicu finala Kupa BiH pa su svoje mjesto u prvih 11 našli Ćorić, Pamić, Perković, Petrović i Eliomar.

Otvaranje utakmice nije bilo dobro za Širokobriježane. Odmah u petoj minuti domaći dolaze u vodstvo.

Nakon što je ispala cijela obrana Širokog, lopta se odbija do Geodeona Guzine koji je glavom posprema u mrežu.

Nakon toga Široki preuzima incijativu i sudeći po posjedu lopte zagospodario je terenom na stadionu MGM Farm Arena. Međutim izabranici Goce Sedloskog nisu stvarali prave prilike, gotovo uvijek je nedostajalo posljednje dodavanje.

Ipak, tek u 40. minuti Ćorić se našao u sjajnoj prigodi, nakon dubinske lopte Marića, izašao je sam pred vratara Velića, ali ovaj ulazi u njegov udarac i ostaje 1:0 za domaće.

Nastavak utakmice donio je sličnu situaciju na terenu. Mladost, zadovoljna vodstvom, disciplnirano se branila i vrebala kontre na polovici Širokog.

U 55. minuti još jednom Guzina je nakon jedne takve kontre izašao sam pred Bilobrka, ali vratar Širokog odlično čita njegov udarac i spašava Široki od novog pogotka.

U drugoj polovici drugog dijela Mladost je bila ta koja je bila konkretnija, stvorila je nekoliko prilika, ali rezultat se nije mijenjao.

Širokom ovaj poraz sigurno neće pomoći u povratku samopouzdanja izgubljenog nakon finala Kupa BiH, iako se sada može reći da je i matematički osigurao izlazak u Europu.

MLADOST: Velić, Hreljić, Horić, Welbeck, Guzina, Anđušić, Marković, Delić, Bojo, Atajić, Isaković.

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Ćorluka (od 46. Franjić), Kovačić, Perković, Marković, Enin, Marić (od 66. Stanić), Pamić, Ćorić, Eliomar, Petrović (od 60. Jurić)

jabuka.tv