Mladi Vatreni u velikom okršaju sa Španjolskom

Španjolska, Hrvatska, u 21
Izabranici Nenada Gračana izvrsno su krenuli u novi kvalifikacijski ciklus te u prve četiri utakmice ostvarili četiri pobjede. Dva su puta svladala San Marino te po jednom Gruziju i Estoniju, a pritom nisu primili niti jedan pogodak te vode na tablici s 12 bodova i gol-razlikom 12:0.

Međutim, posebno ih zahtjevan ispit očekuje u utorak na riječkoj Rujevici, s obzirom da im u goste dolazi jedna od najboljih europskih selekcija, uvijek opasna momčad Španjolske.

"Oni njeguju španjolski stil nogometa, žele loptu u svom posjedu i možda imaju tek malo problema u vraćanju. Važno je nametnuti se, makar su njihovi igrači nositelji igre u španjolskim prvoligašima", upozorio je izbornik Gračan.

Španjolci su u svoja prva dva susreta pobijedili Estoniju i Gruziju u gostima, da bi potom kod kuće odigrali 1:1 protiv Švedske. No, prije pet dana napunili su gruzijsku mrežu u Almeriji (5:0) i ubilježili treću pobjedu, a hat-trick je ubilježio raspucani Deulofeu.

Ipak, mladi Vatreni imaju razloga za optimizam, a iz seniorske je reprezentacije priključen dobar poznavatelj prilika u Španjolskoj, Realov Mateo Kovačić.

"Imaju puno igrača u dobrim klubovima, kao kolektiv su dobri, dugo su zajedno, a Španjolska uvijek ima dobru reprezentaciju. Međutim, i naši dečki igraju fenomenalan nogomet, tako da mislim da Španjolska nije favorit. Imamo odličnu momčad te očekujemo dobru utakmicu", kaže Kovačić.

Zbog ozljeda su u hrvatskom taboru otpali braniči Jedvaj i Šimunović, dok je upitan i nastup ofenzivca Roga.

Utakmica počinje u 18:45, a sudit će Nizozemac Serdar Gözübüyük. "Ovi dečki zaslužuju podršku, a uz navijače idemo pobijediti", zaključio je izbornik Gračan. Sve o kupovini ulaznica za susret na Rujevici saznajte ovdje.

Skupina 6:
1. Hrvatska 12 (4)
2. Španjolska 10 (4)
3. Švedska 7 (3)
4. Gruzija 6 (5)
5. Estonija 4 (6)
6. San Marino 1 (6)

hns-cff.hr