Mladi Vatreni na 120 posto po polufinale

U 17, sp, Hrvatska zemlja, nigerija, Hrvatska zemlja, Svjetsko prvenstvo, U 17, U 17, Hrvatska zemlja, mladi vatreni, Hrvatska U-17 , nogomet, Hrvatska reprezentacija

Hrvatska reprezentacija do 17 godina u nedjelju navečer traži svoj put prema polufinalu Svjetskog prvenstva u Čileu.

Bašićevi su nogometaši uspješno prošli grupnu fazu da bi potom u izvrsnoj partiji u osmini finala nadjačali europskog doprvaka Njemačku. U četvrtfinalu im slijedi pobjednik afričkih kvalifikacija, Mali.

Hrvatska će nastupiti bez ozlijeđenog braniča Vinka Solde, kojemu je protiv Njemačke slomljen nos te je morao na operaciju, a manje su probleme s ozljedama uoči Malija imali i kapetan Nikola Moro te Davor Lovren, strijelci za pobjedu 2:0.

No, veliko slavlje nakon uspjeha brzo je zamijenila priprema za novi izazov, koji donosi još veću nagradu, plasman među četiri najbolje momčadi svijeta.

"Radi se o izrazito snažnom protivniku koji je po fizičkoj snazi, visini, motorici i izdržljivosti sličan Nigeriji. Isto tako, pokazao je razinu organiziranosti u fazi obrane, a kontinentalni uspjeh ukazuje na njihovu visoku kvalitetu. Mi ćemo opet morati biti maksimalni, poštovati osnovne nogometne principe na terenu, biti jednostavni, mirni i koncentrirani, te u svakom trenutku biti na 120 posto. Tada bismo mogli očekivati pozitivne stvari", najavio je izbornik Bašić.

Mali je nastupio u Skupini D te nakon uvodnog remija 0:0 s Belgijom svladao Ekvador 2:1 i Honduras 3:0, a u borbi za četvrtfinale obračunao se sa Sjevernom Korejom (3:0).

Utakmica Hrvatske i Malija igra se u Chillanu s početkom u 19 sati po lokalnom, odnosno 23 sata po hrvatskom vremenu. Sudit će Enrique Caceres iz Paragvaja.

U preostalim četvrtfinalnim dvobojima sastaju se Brazil - Nigerija, Ekvador - Meksiko i Belgija - Kostarika.

hns-cff.hr