Mladi Hercegovac sjajan u Sloveniji: Mislim da je ova sredina idealna za mene

luka menalo, Slovenija, robert prosinečki, luka menalo, bih reprezentacija

Luka Menalo dolaskom u Olimpiju napravio je više nego odličan potez za svoju karijeru.

Do prije nekoliko godina Menalo je svrstavan među najveće talente u BiH, što mu je uostalom bilo i donijelo transfer u Dinamo, ali zagrebački klub u međuvremenu ga je poslao na 'kaljenje' u Sloveniju.

Bio je to pokušaj oživljavanja i buđenja talenta, a danas, nekoliko mjeseci kasnije, evidentno je da je u tome Menalo i uspio. Svi u Sloveniji imaju samo riječi hvale na njegov račun, a golovi i asistencije koje bilježi iz kola u kolo 'pod lupom' imaju i na Maksimiru gdje bi se mogao vratiti vrlo brzo.

"Za mene je ovo vrlo važna sezona. Prije dvije ili tri godine sam izabran za najboljeg mladog igrača u BiH, pozvan sam i u reprezentaciju, ali potom sam stagnirao u Dinamu. Ovo je vrlo važan period za mene, imam priliku da dokažem da vrijedim", kazao je 23-godišnji Menalo za Nogomaniju.

Svjestan je kako njegove partije pomno prate i u Zagrebu.

"Sa svima sam redovito na vezi. Čujemo se, gledaju moje igre i daju mi savjete. Planovi za budućnost? Ne znam stvarno, više ne volim ništa planirati. Sve što sam planirao do sada je pošlo po zlu (smijeh). Sada idem iz utakmice u utakmicu, s treninga na trening, pa ćemo vidjeti gdje će me to dovesti."

O prvenstvu Slovenije ima samo riječi hvale.

"Svim igračima koji igraju na mojoj poziciji preporučujem da dođu u Sloveniju. Ovdje svaka ekipa igra fudbal, uz sve to nema ni prevelikog pritiska, što je jako dobra stvar. Mislim da je sama sredina idealna za mladog nogometaša i da može biti dobra odskočna daska za dalje", istakao je nekadašnji igrač Širokog Brijega.

Na deset ligaških utakmica Menalo je dosad postigao četiri pogotka i upisao isto toliko asistencija.