MLADI HERCEGOVAC KARIJERU NASTAVLJA U AMERICI Ponuda iz Houstona bila je najkonkretnija

Marko Marić
Getty Images

Dvadesetčetverogodišnji vratar Marko Marić, koji je rođen u Beču, a čiji su roditelji podrijetlom iz Širokog Brijega, karijeru će nastaviti u Dynamu iz Houstona koji se natječe u američkom MLS-u.

Marić je svoju vratarsku karijeru započeo u matičnom Rapidu iz Beča. Njegov je talent prepoznao njemački bundesligaš TSG 1899 Hoffenheim koji ga je angažirao u ljeto 2015. godine za pola milijuna eura.

U Sinsheimu se, međutim, nije uspio nametnuti pored iskusnog Olivera Baumanna koji već godinama odlično brani na vratima trenutačno sedmoplasirane momčadi njemačke Bundeslige.

Nakon posudbi u poljsku Lechiju iz Gdanska, njemački Hannover 96 i norveški Lillestrøm SK, ove je sezone odlučio raskinuti ugovor s Hoffenheimom i prijeći u redove momčadi koja je dva puta bila pobjednik MLS Cupa, a jednom US Open Cupa.

Sadržaj se učitava...

Bilo je ponuda iz Europe, no ponuda iz Houstona bila je najkonkretnija, a klub će platiti Hoffenheimu odštetu. Natjecanje u MLS-u sve je popularnije, sve je veći broj mladih igrača koji iz te lige dolaze u klubove liga Petice. Meni je najvažnije braniti u ovim godinama. Bit ću prvi vratar i to je presudilo zašto sam odbio neke ponude iz Europe i prihvatio ovu ponudu, poručio je Marić u razgovoru za Sporske novosti.

U juniorskim danim branio je i za juniorsku reprezentaciju Hrvatske, dok je Austrijance odbio. Nada se kako će se jednog dana ponovno naći na radaru izbornika hrvatske A reprezentacije gdje mu nije važno hoće li uopće biti prvi vratar.

Naravno, želja mi je naći se na širem popisu reprezentativaca, ako to zaslužim obranama u svojim klubovima. Konkurencija je velika, meni bi bila čast biti i treći vratar Hrvatske, zaključio je Marić.