FOTO  MLADEN ŽIŽOVIĆ Imamo momčad za napad na obje titule

Prozivka igrača HŠK Zrinjski
Hercegovina.info

Nogometaši Zrinjskog krenuli su s pripremama za nastavak sezone. Nakon sastanka Uprave kluba sa igračima medijima se obratio trener Mladen Žižović. 

"Prozivci su se odazvala 33 nogometaša među kojima su i juniori kluba. Nadamo se da ćemo odlasku na pripreme u Umag imati cijelu ekipu koaj će iznijeti teret prvenstva i Kupa. Vidim da su momci raspoloženi, svi su zdravi što je veoma važno. Smatram da smo u ovom trenutku napravili dobar dio posla i više nego što sam ja očekivao. Uspjeli smo od prvog dana kompletirati 80 posto ekipe, te se nadam se kako ćemo do odlaska na pripreme uspjeti dovesti još nekoliko igrača koji će pojačati konkurenciju u momčadi", kazao je Žižović. 

U odnosu na prvi dio sezone, momčad je doživjela određene promjene u sastavu. Povratnici u klub su Nemanja Bilbija i Miloš Filipović, na posudbu je iz Dinama stigao talentirani vratar Dinko Horkaš, a posljednje pojačanje je Josip Ćorluka, bivši igrač Širokog koji je polusezonu proveo u slovenskim Domžalama.

Među Plemićima više nisu Ivan Lendrić, Staniša Mandić, Jasmin Čeliković i Kenan Topolović. Od njih četvorice samo je Mandić imao veću minutažu pa je njihov odlazak bio i očekivan.

Bit će još odlazaka, ne bih o imenima. Nadam se da će mladi Horkaš donijeti novu energiju u klub. Ćorluka je igrač koji može pokrivati nekoliko pozicija u ekipi. Tako da je to zasad što se tiče novih imena.


Smatram da peto mjesto ne može biti zadovoljavajuće. Obećavamo jedan dobar rad i iz toga nadam se da ćemo doći do naših ciljeva. Imamo neke minimalne i maksimalne ciljeve. Ove maksimalne ćemo ostaviti za svlačionicu. Više volim kada netko nas podcijeni i kaže da mi to ne možemo. Onda će inat proraditi u svlačionici i tada možemo kao u nekoliko posljednjih sezona doći do najviših ciljeva. U klubu vlada dobra atmosfera, ne bih upao u zamku i rekao da smo najbolji.

Zrinjski je prošle sezone po imenima i prezimenima bio svrstan u najvećeg favorita za naslov. Ne treba nam to u ovom trenutku, svjesni smo gdje se nalazimo i kakvim kadrom raspolažemo i smatram da imamo dovoljno kvalitete da napadnemo obje titule. Međutim, neću ništa obećavati i nadam se da će to biti u pravom smjeru", poručio je Žižović. 

Trener Zrinjskog priželjkuje pojačanje u napadačkom dijelu momčadi. Nakon odlaska Ivana Lendrić za poziciju u vrhu napada konkurira samo Petar Kunić. 

"Vrlo teško je naći kvalitetne igrače na zimu, posebno kvalitetnog napadača. To je težak posao, ali imamo nekoliko igrača za koje bi ja volio da dođu i budu dio ekipe. Imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača koji mogu uzeti teret postizanja golova prije svega tu mogu preuzeti vezni igrači koji su u prethodnoj polusezoni vrlo malo ili skoro nikako dolazili u šanse", komentirao je Žižović. 

Plemići će u Mostaru ostati tri dana, igrači će biti podvrgnuti liječničkim pregledima, a onda će 16. ovoga mjeseca preseliti u Međugorje. U svojoj standardnoj bazi ostat će do 29. siječnja, a nakon slobodnog dana ponovno će na put izvan Mostara. Kao i svake zime oni će glavni dio priprema odraditi u Istri, odnosno u Umagu, gdje će ostati nekih desetak dana. 

https://www.facebook.com/hsk.zrinjski/photos/a.10154173804725023/10162808472865023/?type=3&theater

Prvu pripremnu utakmicu Zrinjski će u će odigrati u nedjelju protiv Varaždina u Međugorju, a zatim će nastupiti na Memorijalnom turniru 'Andrija Anković' u Gabeli. Prvo će igrati sa Sutjeskom iz Nikšića, a onda s Goškom ili Neretvancem.

Generalna provjera pred početak nastavka sezone je 15. veljače u Međugorju protiv Željezničara.