Mladen Petrić: Bit će teška i odlična utakmica!

Mladen Petrić, Hajduk, hsv
...njemački klub opet gostuje na Poljudu.

Tada je jedna od prvih zvijezda njemačkog kluba bio Ivan Buljan, a u sutrašnjem prijateljskom ogledu (21.15 sati) glavna vedeta bundesligaša bit će hrvatski reprezentativac Mladen Petrić.

- Drago mi je što smo u Splitu, ne samo zbog susreta nego i zbog toga da moji suigrači vide koliko je lijepo u Hrvatskoj što su mi po dolasku mnogi već i priznali. Malo smo prošetali oko hotela i svima se svidjelo ono što su vidjeli - otkrio je Petrić nakon što se sa suigračima smjestio u hotelu Le Meridien Lav u Podstrani.

Priznao je kako o slavnoj utakmici u kojoj je Hajduk nesretno ispao ne zna mnogo osim što je pročitao iz medija. Ipak je odigrana prije njegova rođenja.

- Prije dva tjedna smo počeli s treninzima, još su nam malo teške noge i ovo će nam biti prva prava provjera prije susreta s Juventusom u nedjelju. Hajduk nam je prvi pravi test u kojem ćemo vidjeti kako stojimo. Nadam se dobroj atmosferi, svim svojim suigračima sam pričao kako dobra zna biti atmosfera na Poljudu - rekao je Petrić.

Hrvatski reprezentativac istaknuo je kako HSV ima odličnu momčad i u ovoj sezoni, te vrlo visoke ambicije. To što nisu izborili nastup u europskim natjecanjima bit će im dodatni motiv da se još više koncentriraju na Bundesligu i njemački kup.

- Uglavnom smo ostali na okupu. Nedostajat će nam najviše Jerome Boateng koji je otišao u Manchester City. Nakon njegovog odlaska najviše nam nedostaje još jedan stoper, prenosi slobodna dalmacija.

U susretu protiv Hajduka nedostajat će HSV-u i sedam-osam reprezentativaca (četiri reprezentativca Njemačke, dva Nizozemske...), no i dalje će to biti izuzetno respektabilan sastav i favorit susreta.

Petrić vjeruje kako će kao i u dosadašnjem dijelu priprema igrati na desnom krilu kao potpora klasičnom napadaču (Van Nistelrooy), dok će lijevo biti Pitroipa.

- Dobro poznajem reprezentativce Hajduka Subašića, Strinića, Anasa Sharbinija, Ibričića iz reprezentacije BiH... Hajduk ima vrlo dobru momčad, bit će to odlična utakmica.

Petriću je ovo treći put da igra protiv "bijelih", no u dosadašnja dva navrata nije ga uspio svladati. U prvom kolu Kupa UEFA 2003. godine, bilo je 1:1 u Švicarskoj i 0:0 na Poljudu. Nisu doduše slavili ni Splićani, no bilo je to dovoljno za prolaz Hajduka.

- Još nisam pobijedio, ali vidjet ćemo što će biti ovaj put! Ha, ha - zaključio je za kraj kroz smijeh Petrić.