Mladen Bartolović: Vjera mi daje snagu i mir

mladen bartolović, HNK Cibalia, mladen bartolović, HNK Cibalia
...igrao je za Dinamo i Hajduk, BiH reprezentaciju te za sobom ima zaista respektabilnu nogometnu karijeru. Nakon nje odlučio se okušati u trenerskim vodama, a sudeći po prvim rezultatima čini se da će ona igračka vrlo brzo pasti u drugi plan. Napravio je Mladen nevjerojatne stvari u Ivankovu na klupi Bedema, a onda je došao poziv koji ljudi poput Mladena ne odbijaju, ponuda za preuzimanje Cibalije. I dok bi mnogi tri puta promislili prihvatiti taj posao ili ne u situaciji kada se činilo da je ostanak u ligi nemoguća misija, Mladen se hrabro uhvatio posla s punom vjerom da je ostanak moguć..

Naša suradnica Marijana Vojnić je s Mladenom porazgovarala o završnici prvenstva, ali i budućnosti..

Bartole vjerojatno ti je već dosta pitanja...ali evo, molila bi te kratak osvrt na protekla dva mjeseca. Kakvu si svlačionicu zatekao s čim ju dignuo?

- Što se tiče mog prvog kontakta sa svlačionicom ne mogu reći da su se osjetili porazi i depresija, baš suprotno. Imao sam osjećaj kao da smo negdje u sredini tablice, ali prava slika je pokazivala sasvim nešto drugo, da je pred nama ogroman posao ako smo mislili nešto pokrenuti nabolje. Puno razgovora i uvjeravanja da možemo napraviti pomak u početku nije donio roda, ali s vremenom su igrači očito počeli bolje slušati i upijati neke stvari i to prenositi na trening, s treninga na utakmicu i onda se dogodio Slaven Belupo od kuda je krenuli sve nabolje i rezultatski i igrački, a na kraju bodovno gdje smo bivali sve bliže i bliže Splitu. Igrači su iz utakmice u utakmicu počeli vraćati sigurnost, samopouzdanje, vjeru da se još uvijek može sve spasiti, što se na kraju i ostvarilo kada smo uspjeli preskočiti Split i osigurati kvalifikacije koje smo odigrali na visokom nivou nedopustivši Gorici da nas iznenadi...

Krunica oko ruke, primjećujem kako ju nesvesno diraš. Vjera ti pomaže?

- Da, vjera mi daje snagu, mir i osjećaj da sve sto se događa ima svoju svrhu i svoje razloge...

Imaš jaku podršku s tribina, i kad si bio igrač i sad, jel to jako motivira? I sam si pratio Cibaliju kad je jurila zaostatak od jedanaest bodova , živio s njima i na kraju slavio.

- Podrška koju sam imao kao igrač od strane navijača je bilo nešto nezaboravno i neopisivo pogotovo u trenucima kada i nije išlo sve kako treba i to ti daje dodatnu snagu i vjeru da to što radiš radiš kako treba, jer na terenu nema foliranja i sakrivanja, na terenu ne možeš varati, ili jesi ili nisi. Podršku koju sada dobijam kada sam u ulozi trenera daje mi motiva da još više radim i da im na najbolji način pokušam vratiti kroz igru moje momčadi, pristupom, igrom i rezultatom. Potpuno sam također svjestan da može krenuti i drugim smijerom, jer sport je nepredvidljiv. Da je tome tako mi smo sigurno najbolji primjer s ovom našom nevjerojatnom završnicom sezone.

Odmor?

- Odmor je počeo odmah nakon uzvratne utakmice sa NK ‘Gorica'. Igrači su otišli na zasluženi predah od turbulentne sezone koja je bila iscrpljujuća i fizički i psihički. Okupljanje je već 16. lipnja, a i čeka nas dosta posla oko pregovora s igračima kojima je istekao ugovor i koje želimo zadržati i vjerujem da će ići u smjeru u kojem svi to želimo...

Obitelj ti je velika podrška, bez nje je teško biti potpuno koncentriran na posao, a onda i uspjeh obično izostane?

- Sigurno, obitelj je ta koja je uvijek uz tebe i kada je loše i kada je dobro, jer te najbolje poznaje i razumije...

Sinovi ulaze u nogometne vode. Poželio bi im život nogometaša ili ipak nešto drugo savjetovao?

- Djeca treniraju u Cibaliji, tj. stariji i srednji dok je najmlađi još mali. Sigurno da će u meni imati veliku podršku kao i u supruzi bez obzira što odluče, ali s obzirom da sam ja čitavi život u sportu sigurno da srce vuče na tu stranu i da bi ih volio vidjeti u tome, ali oni će odlučiti. Najvažnije u svemu tome je da završe školu i da steknu obrazovanje, a sve ostalo se stigne uklopiti, jer škola i vrhunski sport mogu zajedno ako sve dobro organiziraš - zaključio je Mladen Bartolović.

Cibalia se pod Bartolovićem preporodila, odigrala nekoliko stvarno odličnih utakmica, pa s velikim optimizmom čekamo novu sezonu u kojoj će Mladen potpuno preuzeti kontrolu nad momčadi, odradit će pripreme s njima, sigurno i dovesti nekoliko igrača po svojoj mjeri i vjerujemo povesti Nebeskoplave prema jednoj značajno manje stresnoj prvoligaškoj sezoni!

sportalo.hr