FOTO  Mlade reprezentacije BiH u Čitluku odigrale utakmicu bez golova

Obje reprezentacije su na pripremama u Čitluku, a izabranici Vlade Jagodića i Tonija Karačića na Barama su odigrali utakmicu s mnogo trke, ali s malim brojem izrazitih prilika za postizanje pogotka. Što je s obzirom da je utakmica odigrana u pripremnom razdoblju kada su igračima „noge teške" sasvim razumljivo.

Mada je bilo za očekivati da će U-21 reprezentacija pobijediti mlađe kolege, stvarno stanje na terenu je bilo bitno drukčije jer su igrači U-19 reprezentacije imali više prilika i na terenu se predstavili kao bolja i kompaktnija momčad.

„Uz sav respekt prema našoj U-19 reprezentaciji ipak smo mi dvije godine stariji i realno je bilo za očekivati da danas budemo bolji. Nažalost, mi smo u prvom poluvremenu jednostavno odstupili od onoga što smo se dogovorili, zloupotrijebili smo zahtjeve u posjedu lopte, gubili smo mnogo lopti i kreirali protivniku neke šanse iz našeg posjeda. U drugom poluvremenu smo to željeli popraviti i mislim da je bilo dosta dobrih situacija, ali ponovno bez postignutog gola tako da ostaje dosta posla da se uradi. Nisam zadovoljan današnjom provjerom i to ću na sastanku jasno reći igračima. Nacionalni dres ima svoju težinu, ima svoje zahtjeve i oni moraju odgovoriti zadatku jer su izabrani između mnogih koji žele biti u ovom dresu" kazao nam je nakon utakmice izbornik U-21 reprezentacije Vlado Jagodić, koji je doda kako mu je rezultat uvijek bitan i kako njegov kolega Karačić ima više razloga za zadovoljstvo nakon odigrane utakmice.

S druge strane izbornik Toni Karačić nam je kazao kako mu je rezultat bio u drugom planu i kako mu je osnovni cilj bio da još jednom provjeri igrače. Bez 5-6 igrača na koje nije mogao računati na ovom okupljanju Karačićeva „U-19" reprezentacija je odigrala solidnu utakmicu u kojoj je nekoliko igrača 95' godišta pokazalo da izbornik na njih može ozbiljno računari u kvalifikacijama.

U-21: Ivan Tirić (Rudar Kakanj), Sead Jakupović (Wintertthur/Švi), Ognjen Petrović (Javor Ivanjca/Srb), Jasmin Mešanović (Čelik), Filip Arežina (Zrinjski), Srđan Grahovac (Borac -Banja Luka), Mehmed Begzadić (Lausanne Sport/Švi), Dino Bevab (Zagreb), Gojko Cimirot (Leotar), Dušan Jevtić (Duisburg/Njem) i Mario Kvesić (RNK Split). Još su nastupili: Kristijan Jajalo (Dinamo Zagreb), Stipe Marković (Široki Brijeg), Danijel Graovac (Zrinjski), Adnan Kovačević (Travnik), Haris Duljević (Olimpic), Anid Travančić (Čelik), Petar Kunić (Borac - Banja Luka) i Denis Zvonić (Velež).

U-19: Emir Plakalo (Sarajevo), Marko Odak (Zrinjski), Mile Kovačević (Kozara), Jozo Špikić (Široki Brijeg), Halil Hajtić (Kaiserslautern/Njem), Adis Čiva (Sarajevo), Branimir Odak (Široki Brijeg), Fedor Predragović (Borac Banja - Luka), Damir Sadiković (Željezničar), Asim Zec (Hradec/Češ) i Almir Kasumović (Hannover/Njem). Još su nastupili: Vedran Kjosevski (Željezničar), Faris Handžić (Sarajevo), Renato Gojković (Sloboda - Tuzla), Dejan Maksimović (Kozara), Ermin Imamović (Lokomotiv Moskva/Rus) i Davor Miličević (Široki Brijeg).

Tekst: Citluk.ba

Foto: Brotnjo.info