Mlada nada Dinama uvjerena u prolaz od Ludogoreca

Mateo Kovačić

Možda je ta utakmica stvorena za Matea Kovačića, možda je to prilika da najavi veliku sezonu i još veću karijeru. Iako, vijesti nisu najbolje, Mateo je među ozlijeđenima, brine ga stopalo.

- Boli me stopalo, nije ugodno. Kažu da je to posljedica razvoja, noga još raste i to stvara probleme. Baš na vanjskoj strani noge, što dodatno smeta. Ali dobit ću blokadu, stisnuti zube i igrati. Bit će sve u redu.

Noga mu je, samo da dodamo, u nekoliko mjeseci narasla za gotovo jedan broj, nije to mala promjena.

- Uvijek nosim za pola broja veće kopačke pa mi ta promjena ne smeta toliko. Ma, bit će dobro.

Dobro, što ćemo s tim očekivanjima, koja su sve veća, je li to Ludogorec utakmica na kojoj će zasjati Mateo Kovačić? Nekad se zna istaknuti da su Boban i Prosinečki sa 18 već odlučivali važne utakmice.

- Neka se očekuje, ne zamara me to, nije mi neki teret. Godinu i pol dana sam među Dinamovim seniorima, napredujem i napredovat ću. Ne želim ja sad najavljivati neke velike utakmice, niti se uspoređivati s BobanomProsinečkim i bilo kime. Ja igram svoj nogomet, ja sam Mateo Kovačić

Čini se da će biti teško, s obzirom na prvu utakmicu u Bugarskoj i onu protiv Intera, Dinamo ne igra dobro?

- Protiv Intera nije bilo dobro, nema se što reći. Ali, ne slažem se da je to u Bugarskoj bilo tako loše kao što se prezentiralo. Gledali smo snimku nekoliko puta i tada se vidjelo da nismo uopće bili loši. Mogli smo zabiti za 1:0, tada bi sve bilo drugačije, dok Bugari nisu imali neke velike šanse, osim one za 2:0 kad je Ruki spasio. Na kraju, zabili smo taj pogodak, imamo pozitivan rezultat. Kvalitetniji smo od Ludogoreca, to je sigurno, samo to moramo pokazati na terenu.

Ali slaže se da je igra na početku sezone ispod očekivanja. Zašto?

- Imali smo samo dvije prave pripremne utakmice, sigurno je i to razlog... No, nije to ništa posebno, i lani smo krenuli slično. Ludogorec uopće nije bezvezna momčad, imaju bogatog gazdu koji je uložio puno novca i sigurno je da žele proći dalje. Međutim, nas neće pobijediti. Moram naglasiti i da je teren u Bugarskoj bio uži od ovog našeg, bit će nam lakše u Maksimiru, razvući ćemo ih i vjerujem - pobijediti. Pustimo sad dojam i ljepotu, iako su oni uvijek bitni. Ali, ovoga puta je važno samo proći, u idućim utakmicama igrat ćemo bolje i uvjerljivije.

Bio je jedan od glavnih problema i na sredini terena, Kovačić je igrao tamo sBadeljom, činilo se da nedostaje više doprinosa u defenzivi?

- Činjenica jest da nismo puno puta igrali nas dvojica tako na sredini, protiv Spartaka je na pripremama bilo dobro pa je trener to pokušao i u Bugarskoj. Stajali smo daleko od igrača, malo široko, valjda je zato tako izgledalo. Obrambena igra? Sigurno mogu napredovati, nije sporno, premda mi smo se trudili, uklizavali, išli u duele, nije to bilo tako loše. S vremenom bi to izgledalo bolje. Ali, mislim da u uzvratu nećemo igrati tako, treba igrati defenzivnije, jer ne moramo srljati, imamo dobar rezultat. Što se mene tiče, nije mi presudno na kojoj poziciji igram, lako ću se prilagoditi i na lijevoj strani.

Postoji li u svlačionici strah od neuspjeha, poraz bi donio velike potrese?

- Ne, nikako, straha nema. Niti kod mene, a kamoli kod momčadi u globalu. Svjesni smo što znači ova utakmica, poraz bi označio katastrofu. Ali mi niti ne pomišljamo na crni scenarij, uopće ne razmišljamo da bismo se trebali bojati Bugara. Kažem, bolji smo od njih, to ćemo dokazati, pobijedit ćemo ih.

S obzirom na okolnosti, ispada da je ovo najvažnija utakmica njegove dosadašnjekarijere?

- Važna je, ali ne mogu reći je li najvažnija. Sve su u Dinamu važne, to sam dosad dobro naučio. Bio je važan i onaj Helsinki, lani i Neftči... Joj, kad vidim kakve su protivnike drugi dobili. Evo, baš taj Helsinki dobije 7:0 u prvoj utakmici, bez muke, a nas ždrijeb opet nije mazio. Ovo je svakako najteži suparnik, ali siguran sam da ćemo i ove sezone napraviti europski rezultat!

Bilo je i u svlačionici negativnih tonova, Vidino prozivanje Sammira odaje da u kabini nije baš idealna atmosfera?

- Ne treba tome pridavati pažnju. Vida je bio vruć, znam da on to nije tako mislio. Dogodilo se, uvijek netko nekome nešto kaže, ne treba tu raditi neku veliku priču. Sve je to iza nas, uoči Ludogoreca svi dišemo kao jedan, nema nikakvih problema.

Izvor: sportske.jutarnji.hr