Mišo Krstičević: Uradit ćemo sve da ostvarimo pobjedu nad Veležom

Zrinjski Velež

Pred prvu utakmicu koja se igra u srijedu u 15 sati na stadionu pod Bijelim brijegom oba trenera i kapetani gradski rivala pozivaju na fair i sportsko nadmetanje kako na terenu, tako i izvan njega.

"U svojoj karijeri sam igrao u Mostaru, i znamo kako je publika tu naviknuta na dobar nogomet s puno golova. Nadam se da će takav biti i sutrašnji derbi. Ovo je samo prvo poluvrijeme, a drugo nas očekuje za tjedan dana u Vrapčićima. Gostima želimo dobrodošlicu, a mi ćemo uraditi sve da ostvarimo pobjedu", kazao je trener Zrinjskog Mišo Krstičević.

Pred početak sezone u Veležu su najavljivali kako im je cilj plasman u Europu, nakon posrtanja u prvenstvu rođeni do europskog natjecanja mogu samo dobrim igrama u Kupu.

"S obzirom na ambicije koje smo imali pred početak prvenstva ovo su za nas veoma važne utakmice. Bitne su rezultatski, ali i time što su derbiji. Želimo da derbi bude fantastičan sportski događaj i da obje ekipe opravdaju epitet derbija. Ja se nadam da će nakon utakmice isključivo govoriti o nogometu, i da će to biti glavna tema ovoga i svih ostalih derbija", riječi su trenera Veleža Nedim Jusufbegovića.

Trener Zrinjskog Mišo Krstičević u srijedu neće moći računati na nedovoljno oporavljenog Simeunovića, kartoniranog Radeljića i Todorovića koji je u Kupu nastupao za Sarajevo. Zbog ozljede vjerojatno neće nastupiti Đurić, a pod znakom pitanja je i nastup Crnova.

U početnih 11 vraća se kapetan Pero Stojkić koji smatra kako će derbi biti praznik nogometa.

"Vjerujem da će ljubitelji nogometa uživati u sutrašnjoj utakmici. Priželjkujem pobjedu bez primljenog pogotka", kazao je Stojkić.

Kapetan Veleža Mustafa Kodro očekuje da Velež postigne pogodak pod Bijelim brijegom, čime bi znatno povećao svoje izglede za plasman u polufinale.

Za susret sa Zrinjskim trener Jusufbegović neće moći računati na kartoniranog Haurdića, ozlijeđenog Ćemalovića, a upitan je i nastup Maletića.

pogled.ba