Miroljub Kostić i Risto Mitrevski novi igrači FK Sarajevo

Foto: fcsarajevo.ba

Dvadesetčetverogodišnji Kostić, u Sarajevo dolazi iz NK Olimpija Ljubljanja. U protekloj polusezoni, bio je neizostavna karika u veznom redu Olimipije, a prethodnih sezona nosio je dres Jagodine. Kako govori, dolazak u Sarajevo je stepenica više u njegovoj karijeri.

"Došao sam u najveći klub u Bosni i Hercegovini. O klubu sam zaista čuo samo pozitivne stvari i sigurno, ovo je stepenica više u mojoj karijeri. Pratio sam dešavanja u bosanskohercegovačkoj ligi i upoznat sam sa svim. Nastupao sam zajedno sa Irfanom Vusljaninom u Jagodini, a poznajem i Ivana Tatomirovića. Vjerujem da ću se brzo uklopiti u ekipu", kazao je Miroljub Kostić.

Novo lice u svlačionici kluba je i dvadesetdvogodišnji štoper, Risto Mitrevski. Makedonski internacionalac u Sarajevo dolazi iz Metalurga iz Skoplja.

"Mnogo sam sretan zbog dolaska u Sarajevo. Moj bivši, ali evo i sadašnji suigrač Krste Velkoski mi je rekao sve najljepše o gradu, klubu i navijačima. Radujem se okupljanju sredinom lipnja i jedva čekam prve utakmice u dresu", kazao je Risto Mitrevski.

U svojoj dosadašnjoj karijeri, Mitrevski je nastupao, osim Metularuga, za Rabotnički, Tetovo, Kičevo i Prilep.

fcsarajevo.ba