FOTO  Miloš: Hajduk je favorit, ali favorit uvijek ne pobjeđuje

Utakmica između HNK Brotnjo - Čitluk i HNK Hajduk sutra se na stadionu Bare igra u 14 sati, a ulaznice su već puštene u prodaju po cijeni od 5 KM. Budući da je riječ o prvoj utakmici oba kluba u novoj 2013. godini zanimanje navijača je veliko. Svoj dolazak na utakmicu najavljuju navijači Hajduka iz svih krajeva Hercegovine, ali i Dalmacije, tako da se svi uvjereni kako će uz domaće ljubitelje nogometa utakmica imati dobru posjećenost. 

Nakon uvodnih riječi moderatora konferencije za novinare glasnogovornika Hajduka Ante Bilića trener Brotnja Tihomir Miloš je kazao kako je svima u klubu i oko njega velika čast što je Hajduk došao u Čitluk i što će odigrati prijateljsku utakmicu protiv Brotnja baš na datum koji se poklapa sa prošlogodišnjim gostovanjem Dinama u Čitluku. Trener Miloš također je kazao kako će njegovi igrači nastojati pružiti što bolji otpor renomiranom Hajduku i kako se nada da će utakmica na terenu, ali i na tribinama proteći u najboljem redu.

„Prvi put igram protiv Hajduka i stvarno moji suigrači i ja imamo veliku želju pružiti Hajduku jedan doba i fer otpor. Nadam se da će i navijači biti zadovoljni."- kratko je prokomentirao kapetan Brotnja Nikica Šego.

Govoreći o pripremama Brotnja trener Tihomir Miloš je kazao kako je ekipu okupio prošle subote nakon čega su igrači počeli s pripremama za utakmicu s Hajdukom i nastavak prvenstva. „Hajduk je kudikamo spremnija ekipa, ali sa jednom pametnom,čvrstom i borbenom igrom nadam se da ćemo u toj utakmici i mi pokazati što znamo." - izjavio je trener Miloš prisjećajući se dobre partije svojih igrača protiv zagrebačkog Dinama, te dodao: „Favorit se zna, ali favorit uvijek ne pobjeđuje."

Trener Tihomir Miloš također je otkrio kako  u sastavu ne planira velike izmjene u odnosu na sastav koji je igrao u protekloj polusezoni i kako će jedanaestorica koju pošalje na teren od prve minute kao i igrači koji priliku dobiju s klupe pružiti svoj maksimum kako bi korektno odradili postavljene zadatke.

Pripreme Hajduka u Međugorju i Čitluku u trenutku kada se klub muči sa financijskim problemima Hajduku su omogućili njegovi prijatelji iz Hercegovine, a trener Mišo Krstičević ponovno nije propustio prigodu zahvaliti ljudima koji su Hajduku omogućili da odradi dobre pripreme u prijateljskom okruženju  uz maksimalno gostoprimstvo na svakom koraku.

„Svaku sekundu nam izlaze u susret i velika im hvala." - kazao je trener Mišo Krstičević naglašavajući da rado i često dolazi u Međugorije.  Krstičević je također kazao kako ga iskazano gostoprimstvo obvezuje da na teren pošalje ekipu koja će zadovoljiti navijače. U toj ekipi neće biti kapetan Mario Maloča koji se vratio u Split, neće biti ni dugo najavljivana pojačanja iz Brazila Cássio i Patinho, no utakmica protiv Brotnja biti će nova prilika za dokazivanje mladomu napadaču iz Obale Bjelokosti Jeanu Evrardu Kouassiu za kojega je trener Krstičević kazao kako se radi o igraču koji se na treninzima solidno nameće, te da će struka o njegovom odlasku na  pripreme u Tursku odlučivati nakon utakmice s Brotnjom.

Hajdukova pojačanja iz Brazila sigurno putuju na nastavak priprema u Tursku, no prije polaska Krstičević će morati značajno smanjiti igrački kadar.

„Neće biti lako donijeti te odluke jer imamo dosta igrača koji se nameću, koji su mladi i talentirani ali ćemo morati napraviti jednu selekciju koji će nas zadovoljiti na proljeće." - izjavio je Krstičević, te dodao kako će Hajduk voditi računa da prekobrojni igrači odu na posudbe na kojima će moći steći igračku afirmaciju.

Jedan od onih koji bi mogli otići iz Hajduka, barem prema pisanjima talijanskih medija, je reprezentativac Josip Radošević, a njegov eventualni odlazak Krstičević je prokomentirao riječima kako mu se miješaju zadovoljstvo i razočaranje budući da se radi o izuzetno mladom, kvalitetnom i karakternom igraču koji je stasao u Hajduku, no Krstičević je svjestan da je prodaja igrača jedini način na koji Hajduk može napunit blagajni i da je to realnost koje svi u Hajduku moraju biti svjesni.
Poslije sutrašnje utakmice u Čitluku Hajduk se vraća u Split, nakon čega Bijele očekuju pripreme u Turskoj i šest pripremnih utakmica.

citluk.ba