Mile Pehar: Zrinjski ima momčad za vrh

Na pripremama za predstojeću sezonu ozbiljno se svojim igrama i pogodcima nameće kao jedan od glavnih kandidata za igru u prvoj postavi Plemića.

Kao prvo kako si zadovoljan svojom trenutnom formom?

Pa nisam pretjerano zadovoljan svojom igrom jer su nam noge još teške po povratku s Kupresa, ali mislim da ću svoju pravu formu pokazati u sezoni koja je pred nama.

Postigao si pogotke premijerligašima na pripremama, mogu li navijači očekivati nastavak niza i u službenim utakmicama?

Nadam da ću nastaviti s dobrim igrama golovima. Na pripremama smo jako dobro radili, i sve to nam će vratiti u sezoni koja je jako duga.

Možeš li usporediti Zrinjski danas i onaj na kraju prošle sezone?

Mislim da smo mnogo bolji jer nismo napravili drastične promjene, a ovi nogometaši što su nam se priključili  jako su kvalitetni.

Koliko realno može Zrinjski u novoj sezoni? Da li je to izlazak u Europu ili se može očekivati napad na titulu?

Na prvom mjestu nam je izboriti izlazak u Europu, ali ćemo ići utakmicu po utakmicu pa je onda sve moguće.

Tko će po tebi biti najveći favoriti za osvajanje titule, a tko bi se mogao boriti za opstanak?

Pa po meni najveći favorit su Željo i Široki, iako su kod nas razlike male i uvijek se tu radi radi o malim nijansama, te mislim da će se još neko umješati u tu borbu, uključujući naravno i Zrinjski. Za priču o opstanku još je rano.

 Jedan si od nogometaša koga Ultrasi najviše vole, pa čime si stekao tu reputaciju?

Pa ne znam čime sam to zaslužio, iskreno ne znam ni da je tako. Rođeni sam mostarac i dijete Zrinjskog, pa je to možda zbog toga.

Imaš li nogometni uzor, i planira li jedan mladi nogometaš kao ti jedan dan otići u neki veliki klub?

Pa danas ima dosta jako dobrih igrača, ali za mene je uzor Toni Šunjic koji je svoju karijeru izgradio upravo u svom Zrinjskom, a  zatim ostvario inozemni angažman i dokazao da ne treba podcijenjavati igrače iz BiH lige. Naravno da se i ja nadam da ću jednog dana ostvariti  transfer u neki inozemni klub.

hercegovina.info