Mile Pehar: Domaći teren mora biti naša prednost

zrinjski-sarajevo

S druge strane bit će Vitez, debitant u Premier ligi kojeg Pod Bijelim brijegom nije bilo od sezone 1999./2000., kada su ova dva kluba igrala u Ligi Herceg-Bosne.
- Svi s nestrpljenjem čekamo start. Isti će, naravno, biti jako važan, jer od prve utakmice moramo nastaviti dokazivati kako su naše ambicije utemeljene, govori Mile Pehar, jedan od boljih igrača Branka Karačića u pripremnom razdoblju.

- Spremni smo za Vitez. Dobru atmosferu u momčadi pokvarila je ozljeda Zorana Brkovića, ali u nastavku sezone morat ćemo bez njega. Nadamo se da je to posljednja teža ozljeda koja će nas pogoditi ove sezone, dodao je Pehar.
U odnosu na prvi dio sezone svlačionica je doživjela određene promjene, ali kako kaže Pehar, najvažnije je da Zrinjski i dalje ima dobar kadar.
- Ostali smo bez nekih važnih igrača kao što su bili Marin Aničić i Hrvoje Miličević, otišao je i Igor Aničić, ali došlo je nekoliko iskusnih igrača i kvaliteta je ostala na razini koja je potrebna za ostvarenje zacrtanih ciljeva. Ti ciljevi su poznati, tako da ih ne treba ponavljati.

Svjesni su Pod Bijelim brijegom da su ambiciozni i ostali klubovi iz vrha.
- U vrhu je velika gužva, čak šest klubova je u razmaku od nekoliko bodova, tako da će svakako biti jako zanimljivo, još više jer je pred nama samo jedanaest kola. Respektiramo sve klubove, u subotu smo se uvjerili koliko je Sarajevo kvalitetno, ali mi moramo razmišljati samo o sebi. Raspored koji nas čeka je dobar, ali važno je da budemo pravi te da broj kikseva svedemo na minimum.
Borbu za bodove Pehar i njegovi suigrači nastavljaju sutrašnjom utakmicom protiv Viteza.
- Domaći teren u svakoj utakmici mora biti naša velika prednost, bez obzira na protivnika. Vitez zaslužuje respekt, jesenas je pokazao da može biti jako neugodan, ali imamo ulogu favorita i na nama je opravdati je.
Eventualni trijumf bio bi dobra uvertira za derbi protiv Željezničara na Grbavici.
- O tome ćemo tek od nedjelje. Sada moramo biti koncentrirani samo na Vitez, zaključio je Pehar.

Dnevni list