Milan prihvatio ponudu PSG-a za Ibrahimovića i Silvu

Zlatan Ibrahimović, Guardiola, Liga prvaka, Zlatan Ibrahimović, AC Milan
Francuski dnevnik "L'Equipe" javio je da PSG planira uputiti ponudu za dvojicu igrača, dok je talijanski sportski tv kanal "Sky Sport 24" javio da je ponuda, za koju se vjeruje da iznosi 65 miliona eura, prihvaćena, prenio je Eurosport.

Ibrahimovićev agent održao je četvertosatni sastanak s potpredsjednikom Milana Adrianom Gallianijem o eventualnom transferu. Sada se tvrdi da je Raiola otputovao u Švedsku kako bi s Ibrahimovićem razgovarao o tom sporazumu.

Tridesetogodišnji švedski reprezentativac ima ugovor s Milanom do ljeta 2015., dok je 27-godišnji brazilski defanzivac Thiago Silva nedavno produžio ugovor do 2017. godine.

Milan je započeo projekt obnove mmčadi, nakon što je prošlu sezonu završio na drugom mjestu Serije A. Već je potpisao ugovor s Riccardom Montolivom iz Fiorentine i Bakayeom Traoreom iz Nice, dok su klub napustili veterani Alessandro Nesta, Mark van Bommel, Gianluca Zambrotta, Filippo Inzaghi, Clarence Seedorf i Gennaro Gattuso.

PSG, koji je u vlasništvu katarskih investitora, već je uložio desetine miliona eura u nove ugovore. Ovog ljeta je objavio potpisivanje ugovora s napadačem Napolija Ezequielom Lavezzijem za 30 miliona eura.

Fena