Milan dočekuje Rooneyja i društvo, Real kod ‘crne mačke’

Liga prvaka, AC Milan, Juventus

Milan - Manchester United

Najtrofejniji sraz osmine finala je okršaj Milana i Manchester Uniteda. Ta dva kluba su zajedno 10 puta osvajala ovo natjecanje, 'rossoneri' sedam, a 'crveni vragovi' tri. To su stari znalci u Kupu/Ligi prvaka, a domaćin današnje utakmice je puno uspješniji. Naime, sve njihove utakmice su bile u nokaut fazi, a sva četiri puta (tri polufinala i jedna osmina finala) prošli su nogometaši Milana. Zanimljivo je da su na svojem San Siru 'milanisti' upisali četiri pobjede bez primljenog gola.

'Moramo igrati savršeno. Nešto kao protiv Reala u skupini kada smo odigrali najbolju utakmicu godine. Ovo je za nas najvažnija utakmica dosadašnje sezone i dolazi u nezgodnom trenutku. Pouzdajem se u naše iskusne igrače. Nećemo se prilagođavati suparniku i mijenjati stil igre', rekao je trener Milana Leonardo te dodao:

'Milan igra najbolje protiv velikih klubova kao što je Manchester United, koji igraju otvoreno. Najvažnije je da ne primimo pogodak, ali isto tako i da zabijemo. Ranije sam izjavio da je u našim genima da tražimo gol.'

U utakmicu domaćin ulazi bez pomoći Thiaga Silve, Borriela i Mancinija, dok su problemi gostiju nešto veći jer nema Vidića, Andersona, Giggsa i Hargreavesa.

'U Ligi prvaka, posebice u nokaut fazi, svaka prilika se mora iskoristiti jer druge možda neće biti. Uvijek sam motiviran za ovakve dvoboje, zato ću i sada dati sve od sebe za trijumf. Spreman sam srušiti Milan', rekao je Wayne Rooney, prvi napadač Alexa Fergusona.

Lyon - Real

Real je u boljoj formi, no Lyon je 'crna mačka' za najtrofejniji španjolski klub. Četiri puta su igrali, a 'kraljevi' su još bez pobjede. Na Gerlandu dva trijumfa domaćina (3:0, 2:0), a na Santiago Bernabeu oba puta nije bilo pobjednika.

'Dobili smo teškog protivnika, jednog od onih protiv kojih je privilegija igrati. Jaka su ekipa, a uzvrat će igrati na Santiago Bernabeu, pa možemo očekivati da će biti jako motivirani. Od njih još nismo izgubili. Oni su sjajna momčad, no imamo priliku za dobar rezultat, a kasnije i za prolaz', rekao je predsjednik Lyona Jean Michel Aulas.

'Lavovi' ne mogu računati na ozlijeđene Clerca, Bodmera i Clebera Andersona, dok Lovren nema pravo nastupa, a kod 'kraljeva' van stroja su Metzelder, Pepe, Guti i Van der Vaart.

'Radujem se povratku u Lyon. Uvijek sam sretan kada se vraćam kući, ali sada ne dolazim na odmor. Neće bit lako jer Lyon ima puno igrača s iskustvom Lige prvaka', rekao je napadač Reala Karim Benzema koji je na početku sezone napustio Lyon.

autor: tportal