Mijo Jelić: Tražimo jednake kriterije!

Mijo Jelić, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, Mijo Jelić, NK Široki Brijeg, Mijo Jelić, optužba, Mijo Jelić, General Mijo Jelić, General Mijo Jelić, Mijo Jelić, optužnica, Zlatan Mijo Jelić, presuda, Presuda u Hagu
Uopće mi nije jasno zašto Odboru za normalizaciju smeta sastanak s 13 klubova Premier lige BiH i argumentiran razgovor o propustima i pogreškama u radu povjerenstava, a posebice propustima i pogreškama Povjerenstva za suđenje na čelu s Ibrom Hasanbegovićem, kazao je na konferenciji za novinare Zlatan Mijo Jelić, predsjednik UO NK Široki Brijeg. Dodao je kako potporu zahtjevu Širokog Brijega za žuran sastanak s Odborom za normalizaciju zbog nagomilanih problema nisu iskazali jedino Željezničar, Zrinjski i Slavija.

Prijetnje iz Odbora za normalizaciju o pokretanju stegovnog postupka protiv čelnika NK Široki Brijeg zbog javnog ukazivanja na propuste i upućenog pisma klubovima Premier lige BiH u kojem se traži njihova potpora za prevladavanje problema Jelić je nazvao „očitim ponovnim vraćanjem verbalnog delikta ukinutog padom komunizma". Pritom je prozvao jednog člana Odbora da je prije nekoliko sezona povukao svoju momčad s travnjaka, a drugoga da je napao službenu osobu, a sada, eto, zanimljivo, Širokom Brijegu i još 12 klubova „ne daju ni razgovarati".

„Tražimo jednake kriterije!", kategoričan je bio predsjednik NK Široki Brijeg, istaknuvši kako će klubovi koji su pružili potporu zahtjevu Širokog Brijega sa snimkama i drugim dokazima doći na sastanak s članovima Odbora za normalizaciju te dokazati svoje navode. Ukoliko, pak, Odbor u određenom roku ne bude odgovorio na zahtjev 13 klubova, odnosno ne prihvati sastanak i razgovor o nagomilanim problemima u radu Saveza i njegovim povjerenstvima, odnosno na terenima Premier lige BiH, „onda ćemo na konferenciji za novinare sami predočiti argumente cjelokupnoj sportskoj javnosti", zaključio je Jelić. Inače, uz Povjerenstvo za suđenje, u pismu NK Široki Brijeg apostrofiraju se i nepravilnosti u radu Stegovnog povjerenstva i Povjerenstva za status igrača te neučinkovita administracija Saveza.

Marijan Bloudek, šef stručnog stožera NK Široki Brijeg, najavio je u drugom dijelu pressice derbi protiv Sarajeva (subota, 16.30 sati). Konkurencija je povratkom Bajana i Ćorića pojačana (izostat će jedino već dulje vrijeme ozlijeđeni Džidić i Jurčević), situacija s igračkim kadrom puno je bolja nego prošlog tjedna i nadam se, kazao je Bloudek, da ćemo u derbiju, unatoč izvjesno teškom terenu, u kvalitetnoj utakmici pružiti najviše i upisati pobjedu.

NK Široki Brijeg