Messi najbolji nogometaš u 2012. godini

Na svečanosti u Zürichu Messi je osvojio prestižnu nagradu ''Zlatna lopta'' ispred suigrača iz Barcelone, Španca Andresa Inieste, te realovog napadača Portugalca Cristiana Ronalda. Messiju je to bila rekordna četvrta uzastopna titula najboljeg nogometaša svijeta.

U ženskoj kategoriji prestižnu nagradu je dobila Amerikanka Abby Wambach, koja je u posljednjem glasanju pobijedila zemljakinju Alex Morgan i peterostruku uzastopnu najbolju igračicu svijeta, Brazilku Marte.

Del Bosque najbolji trener u 2012. godini

U izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA), najbolji trener u 2012. godini je španjolski oznornik Vicente del Bosque. Na današnjem svečanom izboru u švicarskom Zürichu trener europskih i svjetskih prvaka dobio je prestižno priznanje ispred zemljaka Josepa Guardiole, nekadašnjeg trenera Barcelone, te stratega Reala, Portugalca Josea Mourinha.

U konkurenciji žena titulu najbolje trenerice 2012. godine odnijela je Šveđanka Pia Sundhage, koja je sa reprezentacijom SAD-a osvojila olimpijsko zlato u Londonu.

Izabrana je i najbolja momčad sezone u kojem se nalaze golman Iker Casillas (Real Madrid), odbranbeni igrači Daniel Alves (Barcelona), Marcelo (Real Madrid), Gerard Pique (Barcelona) i Sergio Ramos (Real Madrid), vezni igrači Xabi Alonso (Real Madrid), Andres Iniesta (Barcelona) i Xavi (Barcelona), te napadači Radamel Falcao (Atletico), Lionel Messi (Barcelona) i Cristiano Ronaldo (Real Madrid).

Fena