Messi je izborio prvo finale SP-a

nogomet, SP u Brazilu, Nizozemska, Argentina, Lionel Messi

Nakon rapsodije Njemačke u utorak u Belo Horizonteu u kojoj su sa 7:1 razbili Brazil, drugi polufinale u srijedu u Sao Paulu između Nizozemske i Argentine ponudio je uspavanku (0:0).

Pravu dramu donijela je tek lutrija jedanaesteraca u kojoj su s(p)retniji bili Argentinci te su sa 4:2 izborili finale protiv Njemačke u nedjelju na legendarnoj Maracani. Nizozemci će na na noge Brazilu u subotu u Braziliji u utakmici za treće mjesto.

Izbornik Nizozemske ovog puta nije sačuvao posljednju zamjenu za Timu Krula, pa je u lutriji jedanaestaraca morao braniti Jasper Cillessen. A on se nije pokazao kao dobro rješenje, jer su sva četiri udarca 'gauča' završila u mreži, iako je kod dva bio vrlo blizu. Na drugoj strani, Vlaar u prvoj te Sneijder u trećoj seriji, nisu pronašli način kako prevariti Sergija Romera, junaka Argentinaca večeras.

U 120 minuta regularnog dijela vidjeli smo jako, jako malo. Tek možemo izdvojiti priliku Lionela Messija iz 15. minute kada je iz slobodnog udarca sa 25 metara odlično šutirao, ali Cillessen je bio odlično postavljen i lako je to obranio.

Iz uspavanke smo se malo probudili i u 75. minuti kada je nakon ubačaja Pereza s desne strane Higuain pogodio vanjski dio mreže. Ipak, i da je napadač Napolija zabio gol bi bio poništen zbog zaleđa.

Nizozemska je u 90 minuta nije uputila udarac u okvir Romerovog gola, iako su veliku priliku imali u sudačkoj nadoknadi, međutim onda je udarac Robbena u posljednji trenutak blokirao Mascherano.

Produžetak je bio kopija regularnog dijela, gdje smo barem vidjeli prvi udarac Nizozemske u okvir gola. Dogodilo se to u 98. minuti kada je Robben pucao iskosa s desne strane s 25 metara, ali bilo je to točno u Romera.

U drugom produžetke dvije lijepe prilike imali su Palacio i Maxi Rodriguez, međutim nisu pokazali prisebnost u ključnim trenucima.

A kakvu smo utakmicu gledali u 120 minuta dovoljno govori i podatak da Lionel Messi u današnjoj utakmici nije dotaknuo loptu u šesnaestercu Nizozemske.

ARGENTINA - NIZOZEMSKA 0 : 0 (4:2)

ARGENTINA: Romero - Zabaleta, Garay, Demichelis, Rojo - Perez (od 81. Palacio), Mascherano, Biglia - Messi, Higuaín (od 82. Aguero), Lavezzi (od 100. Maxi Rodriguez).

NIZOZEMSKA: Cillessen - Vlaar, De Vrij, Martins Indi (od 46. Janmaat) - Kuyt, Wijnaldum, De Jong (od 62. Clasie), Blind - Sneijder - Robben, Van Persie (od 96. Huntelaar).