Messi ipak igra za reprezentaciju

FC Barcelona B, FC Barcelona, leo messi, nogomet, Lionel Messi, broj, dres, Athletic Bilbaoa, FC Barcelona, messi, leo messi, Ivan Rakitić, FC Barcelona, UEFA, Lionel Messi

Napadač Barcelone je u lipnju nakon poraza Argentine od Čilea u finalu Copa Americe izjavio da više neće igrati za reprezentaciju. Međutim u priopćenju kojeg je objavio u petak, Messi je objasnio da želi predstavljati svoju zemlju jer "želi pomoći iznutra".

Postoji dosta problema koje treba riješiti u argentinskom nogometu, ali ja želim pomoći iznutra, a ne kritizirati izvana

"Smatram da bi u argentinskom nogometu moglo biti dosta problema i ne želim stvarati nove", kazao je 29-godišnji nogometaš.

"Postoji dosta problema koje treba riješiti u argentinskom nogometu, ali ja želim pomoći iznutra, a ne kritizirati izvana", dodao je.

"Dosta je stvari prolazilo kroz moju glavu u noći finala i ozbiljno sam razmišljao o tome da odem, ali moja ljubav za domovinu o ovaj dres su preveliki", istaknuo je Messi.

Messi će se tako naći na popisu novog argentinskog izbornika Edgarda Bauze za utakmice protiv Urugvaja i Venezuele u kvalifikacijama za SP 2018. koje počinju u rujnu.

Messi je izgubio četiri velika finala s Argentinom, tri u zadnje dvije godine, a tu je i poraz od Njemačke u finalu SP-a 2014. Poraz od Čilea u lipnju u New Jerseyu bio je drugi uzastopni poraz od Čilea nakon izvođenja kaznenih udarac u Copa Americi.

Hina