Meša Baždarević odbio Poljake zbog Hajduka?!

Kontaktirao sam sa menadžerom, nekoliko puta smo pričali, oko uslova oko kluba, ali sam na koncu odlučio da odbijem ponudu. Ne znam gdje idem, klub je u redu, ali nisam siguran šta me tamo čeka. Pričao sam i sa Semirom Štilićem, koji igra u Lechu i koji odlično poznaje poljsku ligu. Hvala Bogu, u situaciji sam kada mogu da odbijam ponude, nemam razloga da žurim. Tako sam se nedavno zahvalio i Grcima, Panioniosu, jer nisam želio da preuzimam klub po svaku cijenu - kaže legendarni Meša.

Tjekom vikenda se njegov telefon užario od poziva. Procurila je vijest da je i splitski Hajduk veoma zainteresiran da uspješnog trenera vidim za svojim kormilom, prenosi San Sport. Zvali su iz Splita, posredovao je menadžer Ado Husarić. Hajduk je vrlo zainteresiran, ali još uvijek bez konkretne akcije. Zbog Gorana Vučevića. Koji je još uvijek trener i koji ima podršku gradonačelnika Splita, Željka Keruma.

- Hajduk je gigant, otišao bih na Poljud, naravno. Čast je voditi takav klub. Vahid Halilhodžić je primjer da se može. Ako je Vaha otišao u Dinamo, ne znam zašto ja ne bih u Hajduk. Nije bilo konkretnih razgovora, ali očekujem poziv ako su već zainteresirani - zaključio je Meša za San.

U Hajduku mnoge stvari nisu posložene. Nedavno je smijenjen predsjednik kluba Joško Svaguša. Navodno zbog loših poteza koje je povlačio oko transfera Senijada Ibričića. Klub vode i Kerum i Andabak, ali i ostali dioničari žele da se pitaju. Mnogo je baba. A tako gdje ih je puno, kilava su djeca.

BH proslavljenom treneru se nigdje ne žuri. Baždarević u džepu ima ponudu iz Katara, ali njemu se ne ide u arapske zemlje. Želi ostati u Europi. Dok ne pronađe angažman, svakako neće umrijeti od gladi.

Zaradilo se u karijeri, a od Sindikata profesionalnih trenera Nogometnog Saveza Francuske mjesečno inkasira oko sedam tisuća eura. Tako je sa svim besposlenim trenerima; dok rade, uplaćuju novac, a kad ostanu bez posla, onda imaju pristojnu plaću.