Meksiko nas razbio u drugom poluvremenu, Hrvatska se vraća kući!

Hrvatska, Brazil, Hrvatska, Meksiko, SP Brazil, Hrvatska, Meksiko, SP Brazil, Hrvatska zemlja, italija, prazne tribine, Ante Čačić, izbornik, Vatreni, vatreni Hrvatska
Meksiko je zrelošću i autoritetom otpuhao "vatrene" sa stadiona u Recifeu, pobijedio 3-1 i još jednom doskočio u nokaut-fazu SP-a.

Niko Kovač je u zagrijavanju za dvoboj licitirao prezimenima Kovačića, Sammira i Brozovića a na kraju je iz talona neočekivano izvukao Pranjića i Vrsaljka. Ivan Rakitić se vraćao po loptu u krilo stoperima i sporo je distribuirao, a osim toga i Modrićev je repertoar napadačkih rješenja ostao skroman. Mandžukić je bio diskretan, Olić sporadično prisutan, a samo je Perišić izgledao kao igrač s "faktorom x" u nogama, onaj koji bi možda mogao podmetnuti dinamit pod čvrste temelje suparničke obrane.

Meksiko je igrao vrlo dobro. Obrambeni trojac predvođen Rafom Marquezom pobrinuo se da teren bude "plitak" i da se težište igre preseli na hrvatsku polovicu. Tamo su veznjaci Herrera i Guardado udarali ritam podržavani zvučnom kulisom desetaka tisuća sunarodnjaka s tribina. Pristojne su sekundante pronašli u centarforu Peralti i ofenzivnom braniču Layunu. I brzo su složili "frku" pred Pletikosinom golom, iako su na samom startu meča Mandžukić i Srna borbenošću iščupali dva kornera.

Kovač: 'Presudili su prekidi, oni su trebali biti naš adut, a primili smo dva gola nakon kornera'

Čestitam Meksiku, pokazali su da su bolja momčad. Presudili su nam prekidi, koji su trebali biti naša snaga, a onda smo mi primili dva goal baš iz prekida. S ovom formacijom 4-1-4-1 i Pranjićem u vezi htio sam anulirati probleme koje smo u prijašnjim utakmicama imali na lijevoj strani. Zašto smo toliko pali u drugom poluvremenu? Ne znam točno, možda smo pali fizički, ali puno kredita ide i Meksiku, bili su stvarno sjajni. Znam da sada svi pitaju zašto su Modrić i Rakitić igrali kao zadnji vezni, ali to je moja odluka, u prve dvije utakmice to je izgledalo dobro....- kazao je izbornik Niko Kovač nakon utakmice.

HRVATSKA - MEKSIKO 1-3 (Marquez 71', Guardado 75', Hernandez 82' / Perišić 87')

RECIFE. Stadion Pernambuco - 42.000 gledatelja; Sudac: Ravšan Irmatov (Uzbekistan);

HRVATSKA: Pletikosa - Srna, Ćorluka, Lovren, Vrsaljko (od 58. Kovačić) - Pranjić (od 74. Jelavić), Modrić, Rakitić - Olić (od 69. Rebić), Mandžukić, Perišić

MEKSIKO: Ochoa - Rodriguez, Marquez, Moreno - Aguilar, Layun - Herrera, Guardado (od 84. Fabian), Vazquez, Dos Santos (od 62. Hernandez) - Peralta (od 79. Pena)

REZULTATI:

HRVATSKA - Meksiko 1-3 (Perišić 87 / Marquez 71, Guardado 75, Hernandez 82)

Kamerun - Brazil 1-4 (Matip 26 / Neymar 17, 34, Fred 49, Fernandinho 84)

LJESTVICA:

1. Brazil 3 2 1 0 7-2 7

2. Meksiko 3 2 1 0 4-1 7

3. HRVATSKA 3 1 0 2 6-6 3

4. Kamerun 3 0 0 3 1-9 0

izvor: sportske novosti