Meksički izbornik od gubitnika stvorio pobjednike

Meksiko, Hrvatska, Vatreni, Miguel Herrera

U šest mjeseci pretvorio je Meksiko iz gubitnika u momčad koja želi osvojiti SP.

Meksiko je imao velikih problema u kvalifikacijama i jedva je izborio plasman na SP u Brazilu. Na užarenu izborničku klupu sjeo je 13. listopada prošle godine. Bio je četvrti izbornik u godinu dana. Prije njega su smijenjeni Jose Manuel de la Torre, Luis Fernando Tena i Juan Vucetich.

Tijekom igrače karijere bio je branič, a iako je igrao u svim kvalifikacijskim utakmicama za SP 1994. Na kraju se nije našao među putnicima za SAD i sada, 20 godina poslije, želi osvetu tako što će Meksiko napokon otići dalje od četvrtfinala. Te 1994. ispao sam s popisa putnika u posljednji trenutak, a ovaj put sam došao na SP u Brazilu u posljednjoj minuti, rekao je Herrera.

Iako im je zabranio seks za vrijeme SP-a, igrači hvale njegove metode.

Ono što Herreru čini posebnim je njegov način komunikacije s igračima. Uvijek je otvoren za drugačija mišljenja i zbog toga nam je svima lakše, napominje veznjak Andres Guardado.

I kapetan Rafael Marquez ga hvali: Herrera nam pomaže da se koncentriramo na ono što je važno. Na treninzima smo smireni i imamo apsolutno povjerenje u ono što radimo.

izvor: hrt.hr