Mehmed Baždarević: Spreman sam da ostanem i dalje na klupi reprezentacije

Mehmed Baždarević , bh nogometna reprezentacija, Mehmed Baždarević , Mehmed Baždarević , Meša Baždarević, reprezentacija BIH, BIH, irska, Mehmed Baždarević , reprezentacija BIH, Mehmed Baždarević , Miralem Pijanić, Meša Baždarević, Mehmed Baždarević , cipar, BIH, reprezentacija BIH, reprezentacija BIH, samoubojstvo, Mehmed Baždarević , Kaštel Novi, kaštela

... utakmice istekao ugovor sa NS BiH. Baždarević je rekao da želi da ostane na klupi nacionalnog tima, te da nije zadovoljan što se nismo plasirali na SP.

- Ovo nije moja posljednja utakmica već utakmica kvalifikacija. To zavisi od mnogih stvari, od mene od ljudi iz Saveza. Ja nisam zadovoljan što se nismo plasirali. Vidim se na klupi reprezentacije. Toliko sam sretan što sam radio, a biću još sretniji ako nastavim da radim sa novim ciljevima, da nastojimo da bude bolje, - rekao je Baždarević i dodao:

- Spreman sam da se taj projekat nastavi. Ako se i ne nastavi, život ide dalje. Sretan sam za ove tri godine, a biću sretniji ako budu još tri godine. Nažalost kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo nismo završili onako kako smo očekivali. Nadali smo se potajno barem baražu ali ni to na kraju nismo dostigli. Sada je na savezu da napravi rezime ovih kvalifikacija i da se zna konačan status oko izbornika BiH nacianalnog tima.

Hoće li se produžiti suradnja sa Baždarevićem ili će reprezentacija BiH imati neko novo ime na klupi.